Männimäe suurima poe ehitus käib sel aastal paberi peal (2)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Tulevase poe kohal on praegu haljasala. Tõenäoliselt aasta pärast võib seal hakata kerkima uus kaubanduskeskus.
Tulevase poe kohal on praegu haljasala. Tõenäoliselt aasta pärast võib seal hakata kerkima uus kaubanduskeskus. Foto: Marko Saarm

Detsembris linnaga maade vahetamiseni jõudnud Viljandi Tarbijate Ühistu keskendub sel aastal Männimäele kaubanduskeskuse projekteerimisele, et järgmisel aastal võiks alata selle ehitus.

«Me alles saime selle maa endale. Nüüd tuleb alustada projekteerimist, teha arhitektuurikonkurss. Pisiasju on palju,» selgitas Viljandi Tarbijate Ühistu juht Priit Aule. Järgmisel aastal kavatseb ühistu rajada Jakobsoni kooli ja KEK-i maja vahelisele tühjale alale praeguse Maksimarketi mõõtu kaupluse. «Selle aasta jooksul tahaksime projekteerimisega ühele poole saada.»

Männimäe on suurem Põlvast

Kolm aastat valmistasid linn ja Viljandi Tarbijate Ühistu (VTÜ) ette maade vahetamist, mis andis linnale 5500 ruutmeetrit parklamaad spordihoone ja kaubamaja taga ning VTÜ-le ligi 10 000 ruutmeetrit Männimäel ja 500 ruutmeetrit Paalalinnas. Vahetamise põhjus oli linna soov saada spordihoone juurde lisamaad ja alustada sinna veekeskuse rajamist. Aja jooksul aga loobuti kesklinna veekeskuse ideest ning lisanduvat maad nähti sobivat parklaks.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles