Kutsetunnistus versus kogemused. Kas paber teeb treeneriks?

Priscilla Õmblus
Copy
Viljandi spordikooli võrkpallitreeneri Margit Keerutaja sõnul ei näita kutsetunnistus alati treeneri kompetentsust, küll aga on see teatud olukorras vajalik. Tema arvates on treenerikutsega inimene treener ja teised on juhendajad. Igal treeneril võiks tema meelest olla läbitud erialane koolitus ja hea oleks, kui on ka kutsetunnistus.
Viljandi spordikooli võrkpallitreeneri Margit Keerutaja sõnul ei näita kutsetunnistus alati treeneri kompetentsust, küll aga on see teatud olukorras vajalik. Tema arvates on treenerikutsega inimene treener ja teised on juhendajad. Igal treeneril võiks tema meelest olla läbitud erialane koolitus ja hea oleks, kui on ka kutsetunnistus. Foto: Elmo Riig

Hiljuti lahvatas spordiringkonnas arutelu treenerite kutsetunnistuse vajalikkuse üle, põhjuseks Eesti olümpiakomitee otsus mitte maksta preemiat kutsetunnistuseta treenerile, kelle kasvandik on tiitlivõistlustel medali pälvinud.

Konkreetse näitena saab tuua värske noorte taliolümpiamängude kuldmedalisti Kelly Sildaru, kelle treenerist isal Tõnis Sildarul kutsetunnistust pole.

Siinkohal võib rääkida kuni 50 000-eurosest auhinnarahast ilmajäämisest. Olümpiakulla eest maksab olümpiakomitee sportlasele 100 000 eurot ja treenerile on ette nähtud kuni pool sportlasele makstavast summast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles