Kui dokumentidest pannakse kokku ajalooraamat

Alice Lokk
, reporter
Copy
Möödunud nädala alguses esitles teatriuurija Ott Karulin Viljandi linnaraamatukogus ajalooraamatut «Ja sajandist on pikem päev ehk Sada aastat Ugala argipäeva», mis vaatleb Ugala igapäevaelu.
Möödunud nädala alguses esitles teatriuurija Ott Karulin Viljandi linnaraamatukogus ajalooraamatut «Ja sajandist on pikem päev ehk Sada aastat Ugala argipäeva», mis vaatleb Ugala igapäevaelu. Foto: Elmo Riig

Jaanuari alguses sai Ugala saja-aastaseks. Selleks puhuks andis teater välja raamatu, mis läheneb ajaloole isemoodi vaatenurga kaudu: selles on peategelaseks arhiividokumendid.

Enamasti tähendab mõnele asutusele pühendatud ajalooraamat kronoloogilises järjekorras kirja pandud lugu, milles on välja toodud kõige tähtsam, näiteks teatrile olulised lavastajad ja näitejuhid. Teatriuurija Ott Karulin on raamatut «Ja sajandist on pikem päev ehk Sada aastat Ugala argipäeva» koostades võtnud lähtepunktiks dokumendid ning kommenteerib teatri üht või teist aspekti nende kaudu. Näiteks 1924. aasta eelarve ja 1987. aasta tulude raamatu kõrval on räägitud lähemalt teatri majanduslikust käekäigust, käskkirjade kaudu selgitatakse toonaseid kombeid ning kunstinõukoguga peetud kirjavahetuse juures on autor selgitanud, kuidas Ugala kõrgemate võimude määratud kunstiliste nõudmiste täitmisega hakkama sai.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles