Tarmukas treener tahab teha Olustverest tõstekantsi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Andres Viksi on kaalus alla 94 kilogrammi saavutanud rebimises tipptulemuseks 163 ja tõukamises 190 kilogrammi.
Andres Viksi on kaalus alla 94 kilogrammi saavutanud rebimises tipptulemuseks 163 ja tõukamises 190 kilogrammi. Foto: Margus Ansu / Postimees

Andres Viksi on poolteist aastat olnud Olustvere kutsekooli kehalise kasvatuse õpetaja ja tõstmisringi juht ning sügisel asutas ta Olustveres ka tõsteklubi. Töö on talle kirg ja hobi ühtaegu ning ta teeb ponnistusi selle nimel, et Olustverest saaks tõeline tõstmiskants.

Tartumaalt Kõrvekülast pärit 30-aastane Viksi pürgis omal ajal ise maailma tõstmistippu. Alla 94-kiloste meeste hulgas saavutas ta rebimises tipptulemuseks 163 ja tõukamises 190 kilogrammi. 2015. aastal tuli ta Eesti absoluutseks meistriks ning osales ka Euroopa ja maailmameistrivõistlustel.

Painduvus on ülitähtis

Siia kanti tõi Tartu ülikoolis kehakultuuri teaduskonna lõpetanud Andres Viksi pereelu ning praegu kasvab tema Viljandi kodus kolm väikest last. Rääkides Olustverest, ütles Viksi, et seal on õpilaste treenimiseks suurepärased tingimused ning koolijuht Arnold Pastak on igati toetav: olgu jutt tõstepõranda ehitamisest või kangide ostmisest, ikka leiab ta vajalikud summad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles