Lauatennise koorekiht jagas nädalavahetusel Viljandis karikaid

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Esimeses poolfinaalis kohtusid Venemaa esindaja Nikita Artjomenko ja sellel hooajal Viljandi LTK Sakalat esindav tartlane Mihkel Pae (pildil). Lähedal olnud suurüllatus jäi siiski ära ja Sankt-Peterburi mängija suutis võtta ülimalt raske 3:2 võidu.
Esimeses poolfinaalis kohtusid Venemaa esindaja Nikita Artjomenko ja sellel hooajal Viljandi LTK Sakalat esindav tartlane Mihkel Pae (pildil). Lähedal olnud suurüllatus jäi siiski ära ja Sankt-Peterburi mängija suutis võtta ülimalt raske 3:2 võidu. Foto: Elmo Riig

Nädalavahetusel kogunesid Viljandisse lauatennisistid, et selgitada parimaid nii täiskasvanute kui ka laste arvestuses.

Laupäeval, 4. jaanuaril leidis Viljandi spordihoones aset Eesti lauatenniseliidu XXII seeriavõistluse laste GP 5. etapp. Sellel hooajal on kokku kaheksa etappi, millest arvesse lähevad viie parema turniiri tulemused. Kokku osales seekord 127 noort pinksihuvilist Eestist, Lätist ja Leedust.

Head mängu näitas jällegi M-9 vanuseklassis Viljandi spordikooli kasvandik Henri Türk, kes sai hõbemedali. 11 osavõtjaga turniiritabelisse oli ta paigutatud teisena ja tänu sellele oli esimeses kohtumises vaba. Teises ringis kohtus ta LTK Pärnu Vint-90 esindaja Rico-Robin Valgepeaga, domineerides mõlemas setis (11:4, 11:5) ja tuli kindel võit. Poolfinaal viis Türgi kokku Haiba spordiklubi võistleja Joosep Põldaruga. Seekordne kohtumine kujunes ootamatult raskeks, pärast esimese seti võitu (11:6), tuli teises eduseisult 9:6 vastu võtta kaotus 9:11. Ebakindlus jätkus ka kolmanda seti alguses, milles jäi kiirelt 1:6 kaotusseisu. Õigeaegne time-out päästis seekord hullemast ning pärast seda andis Türk vastasele vaid kaks punkti ja võitis otsustava seti tulemusega 11:8.

Finaalis ootas ees juba vana tuttav Kerdo Aros Rakvere spordikoolist. Kahjuks ta seekord konkurendile lahingut anda ei suutnud ja vastu tuli võtta 0:2 kaotus. Henri Türk on viie etapi kokkuvõttes 400 punktiga teisel kohal.

Väga tubli turniiri tegi ka N-9 vanuseklassis Marii Allev, kes jõudis samuti finaali. Esimeses ringis alistus 2:0 Pärnu-Jaagupi tüdruk Laura Jürjen ja teises LTK Narova esindaja Anastassia Koltsova 2:1. Poolfinaalis tuli vastaseks sarja liider Diana Andrejeva Aseri spordiklubist, raske mängu tulemusega suutis Alles seekord 2:1 võita.

Kuldmedalit selgitavas kohtumises tuli aga alla vanduda Marta Soolale (Haapsalu LTK) tulemusega 0:2. Teine sett oli seejuures äärmiselt tasavägine ja kasutada oli koguni 7 settpalli, kuid kahjuks jäi lõpptulemuseks 17:19 viljandlanna kahjuks. Tulemuseks hõbemedal, mis on selle hooaja parim saavutus.

Pronksmedali kohtumisele jõudis ka N-11 vanuseklassis mängiv Elis Türk, kuid kaotus Viru-Nigula spordiklubi mängijale Angela Laidinenile tähendas seekord neljandat kohta.

Sarja 5. osavõistlus on 14. märtsil Pärnu-Jaagupi spordikeskuses.

​Pühapäeval, 5. jaanuaril toimus Viljandis 36. Sakala karikasarja 4. etapp Joola auhindadele. Kohale oli tulnud 112 mängijat Lätist, Leedust, Venemaalt, Türgist ja Eestist.

​Esimeses poolfinaalis kohtusid Venemaa esindaja Nikita Artjomenko ja sellel hooajal Viljandi lauatenniseklubi Sakala esindav tartlane Mihkel Pae. Lähedal olnud suurüllatus jäi siiski ära ja Sankt-Peterburi mängija suutis võtta ülimalt raske 3:2 võidu.

Teises poolfinaalis olid vastamisi Aleksei Nikonorov (Mustvee LTK) ja Leedu esindaja Valdas Martinkus. Eeldatavalt nõrgem eestlane suutis seekord tulemusega 3:1 ennast finaali mängida. Finaalis aga endine Venemaa noortekoondislane Artjomenko veteranieas Nikonorovile suurt sõnaõigust ei andnud ja võitis pikast võistluspäevast väsinud vastase tulemusega 4:1.

Kolmandat ja neljandat kohta selgitavas kohtumises alistas Valdas Martinkus Mihkel Pae tulemusega 3:1.

Järgmine Sakala karikasarja etapp on 9. veebruaril Viljandi spordihoones.

​TULEMUSED

Parim naine – Auguste Melakaite (Leedu), üldjärjestuses 14. koht

Parim Viljandimaa mängija – Kert Villems (Viljandi LTK Sakala), üldjärjestuses 8. koht

VET-40 – Artjom Putskov (LTK Maardu), üldjärjestuses 12. koht.

VET-60 – Enn Hallik (Pärnu Vint-90), üldjärjestuses 35. koht.

P-18 – Oskar Pukk (Tartu Kalev), üldjärjestuses 7. koht

T-18 – Vitalia Reinol (LTK Narova, üldjärjestuses 25. koht.

P-15 – Gytis Knezius (Leedu), üldjärjestuses 6. koht.

T-15 – Laura Grigorukaite (Leedu), üldjärjestuses 42. koht.

P-12 – Lev Tsvetkov (Venemaa), üldjärjestuses 49. koht.

T-12 – Özgün Nidal Afalcan (Türgi), üldjärjestuses 84. koht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles