Veel saab esitada kultuurisõbra kandidaate

Alice Lokk
, reporter
Copy
Aasta kultuurisõpradele antakse traditsiooniline auhind Undefined Useful Object, mille autor on Kärt Ojavee.
Aasta kultuurisõpradele antakse traditsiooniline auhind Undefined Useful Object, mille autor on Kärt Ojavee. Foto: Marek Metslaid

Kultuuriministeerium andis teada, et 10. jaanuarini saab esitada kandidaate konkursile "Kultuurisõber 2019". Kultuuriminister Tõnis Lukas kuulutas iga-aastase konkursi välja möödunud aasta 10. detsembril, et tunnustada neid isikuid, ettevõtteid või organisatsioone, kes on kultuurile aasta jooksul olnud toeks raha või tegudega.

Kultuuriministeeriumi saadetud pressiteates on kirjas, et kultuurisõbrast teadaandmiseks tuleb täita kultuuriministeeriumi kodulehel elektrooniline ankeet. Välja võib pakkuda ka varasematel aastatel esitatud organisatsioone ja isikuid. Kandidaate võivad esitada kõik kultuurivaldkonnaga kokku puutuvad organisatsioonid, kes soovivad tunnustada neile toeks olnud ettevõtjaid, eraisikuid või muid organisatsioone. Iga kultuurikorraldaja saab teha ühe ettepaneku. Kandidaadiks ei saa olla kultuuriministeerium ja tema valitsemisala asutused, samuti mitte nende töötajad või nende korraldatud projektid. Arvesse ei lähe ka teised riigiasutused või riigi enda ellu kutsutud organisatsioonid.

Kandidaatide hulgast valib kultuuriministeeriumi komisjon välja kultuurisõbrad ning peapreemia ehk aasta kultuurisõbra laureaadid. Kandidaate saab esitada reede, 10. jaanuarini. Võitjad avaldatakse traditsioonilisel kultuurisõbra tseremoonial 14. veebruaril. 

Kultuuriministeerium selgitab kultuurisõpru üheksandat korda. Varasemate aastate jooksul on tunnustusi saanud nii suuremad kui ka välisemad ettevõtjad, nende seas rahvusvahelised suurettevõtted ja üleilmselt tuntud kaubamärkide esindajad Eestis, aga ka metseenid, kes on isegi tunnustuse vastuvõtmisel eelistanud jääda pigem märkamatuks. 

Eelmise kultuurisõbra laureaadid on osaühing Narva Gate, Maarja Oviir-Neivelt, Meelis Kubits, Sylvia Kistler-Thompson ja Andrew Thompson ning Heiti Hääl ja osaühing Alexela Group.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles