Kalender annab juhiseid enda ja teiste kaitsmiseks

Aivar Aotäht
, toimetaja
Copy
Elanikkonna kaitse kalender aastaks 2020.
Elanikkonna kaitse kalender aastaks 2020. Foto: Kai Kannistu

Lõuna päästekeskuse ennetusbüroo ja Sakala ringkonna naiskodukaitsjad panid uueks aastaks kokku elanikkonna kaitse kalendri, mille tegemiseks tuli raha siseministeeriumilt Viljandimaa omavalitsuste liidu kaudu.

Sakala ringkonna aseesinaine Kai Kannistu ütles, et Viljandimaa omavalitsustele jagatakse maakonna elanikele tasuta edasi andmiseks 5000 kalendrit. Neid annavad soovijatele ka päästeamet, politsei, omavalitsuste Liit ja naiskodukaitsjad.

«Igaüks meist võiks endalt küsida, kas ta on mõelnud, kuidas tema ja ta pere saaks hakkama kriisiga, mis kestab tunde, aga võib-olla ka mitu päeva,» rääkis ta. «Kas olen mingilgi moel teinud ettevalmistusi, et säästa oma lähedasi ja vara? Kas mul on koju varutud piisavalt joogivett, toitu, esmatarbekaupu ja ravimeid, et üle elada nädalane kriis?»

Nagu Kannistu lausus, leiab kalendrist siseministeeriumi ja riigikantselei tellitud käitumisjuhised kriisiolukordadeks ning kõik olulisemad riiklikud abi- ja infonumbrid.

Lisainfo käitumisjuhiste kohta leiab tema andmeil ka veebilehelt www.kriis.ee ja naiskodukaitse  «Ole valmis» mobiilirakendusest, kust saab juhiseid erinevates olukordades hakkamasaamiseks. Rakendusest on võimalik infot lugeda ka internetiühenduse katkemise korral, kui rakendus on eelnevalt alla laetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles