Viljandi aasta foto konkurss kutsub tabama linna olemust

Eget Velleste
, reporter
Copy
Võistlusele laekunud töödest avatakse 18. jaanuaril Viljandi linnagaleriis näitus.
Võistlusele laekunud töödest avatakse 18. jaanuaril Viljandi linnagaleriis näitus. Foto: Marko Saarm

Kuuendat korda asetleidva Viljandi aasta foto konkursi tänavune teema on "Viljandimaa DNA". Korraldajad kutsuvad sel aastal piltnikke tabama kogukonna inimeste ja keskkonna eripärasid.

Kuuendat korda asetleidva Viljandi aasta foto konkursi tänavune teema on "Viljandimaa DNA". Korraldajad kutsuvad sel aastal piltnikke tabama kogukonna inimeste ja keskkonna eripärasid.

Korraldajad on pressiteate vahendusel sedastanud, et osalema oodatakse noori ja täiskasvanud, professionaalseid ja hobifotograafe ning konkursi eesmärk on uurida fotograafia kaudu huvitavat ja igavat, kaunist ja inetut, muutuvat ja muutumatut meie ümber.

Viljandi aasta foto võistlusel osalenud fotograaf Valdo Ots peab seda ettevõtmist oluliseks, sest sellega saab kenasti kokku võtta aasta loomingulise osa. "Arendav on oma piltide üle arutlemine, et mida üldse esitada. Saab näha, millega on teised Viljandi kaasvõitlejad hakkama saanud," rääkis ta.

Ots lisas, et konkursil paistab sel aastal olevat mõtestatud sisu ja eesmärk, mida saavad fotosõbrad juhisena võtta.

Fotokonkursil saab näha kunsti, aga seal võib ka sündida kunst.
Fotokonkursil saab näha kunsti, aga seal võib ka sündida kunst. Foto: Elmo Riig

Konkursi paremad fotod noorte ja täiskasvanute kategoorias valib välja žürii koosseisus Jaan Pääsuke, Arne Ader, Sandra Urvak, Rain Tamm ja Johan-Kristjan Konovalov.

Auhinnafond toetab võistlusel osalejate erialast arengut ja inspiratsiooni. Tänavused auhinnad on fotonäituse printimise ja vormistamise töötuba Overallis, Fotografiska Tallinna piletid, Viljandi pärimusmuusika festivali pass, ON24 kinkekaardid ning raamatud.

Fotosid võib esitada 8. jaanuarini. Reglement on kättesaadav Viljandi aasta foto Facebooki lehel ja linnaraamatukogu kolmanda korruse teeninduslauas. Näituse avamine ja võitjate tunnustamine on 18. jaanuaril kell 12 Viljandi linnagaleriis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles