Kaks Tartu ülikooli tunnustust tuli Viljandisse

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Viljandi kultuuriakadeemia pälvis õppekvaliteedi edendamise eest 30 000 eurot.
Viljandi kultuuriakadeemia pälvis õppekvaliteedi edendamise eest 30 000 eurot. Foto: Marko Saarm

4. detsembril tänati Tartu ülikooli muuseumis aasta õppejõude ja programmijuhte ning anti üle õppekvaliteedi edendamise auhind. Kaks neist tunnustustest tuli Viljandisse.

Tartu ülikooli kodulehel ilmunud teates on kirjas, et teiste saajate seas pälvis aasta programmijuhi tiitli magistriõppekava „Pärandtehnoloogia“ programmijuht, humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku tekstiili lektor Kristi Jõeste. Lisaks Jõestele said tiitli kaks dotsenti ja üks lektor. Kodulehele pandud teates on kirjas, et auhinnaga tunnustatakse programmijuhte, kes arendavad oma õppekava pidevalt ja süsteemselt, lähtudes ülikooli kvaliteedinõuetest. Auhinna kandidaadid esitavad dekaanid ja saaja otsustab õppekomisjon. Õppeprorektor Aune Valk sõnab kodulehele pandud teates, et aasta programmijuhid kujundavad oma järjekindla tööga õppimise ja õpetamise vaimu ülikoolis. „Tänavu tunnustatud programmijuhtide juures tõstsid kolleegid esile püsivust ja kindlameelsust õppekava arendamisel, aga ka sisukat ja mitmetahulist koostööd õppe arendamisel: tulevaste tööandjate kaasamist õpetamisse ja õppekava arendamisse, sisukat ja ladusalt korraldatud praktikat, õppekorraldust ja tagasisideseminaride süsteemi juurutamist,“ ütles Valk.

Õppekvaliteedi edendamise eest pälvis auhinna Viljandi kultuuriakadeemia. Teates on öeldud, et õppekvaliteedi edendamise auhinnaga tunnustatakse ülikooli instituuti, kolledžit või valdkonda nende edukalt kavandatud, ellu viidud ja tulemusliku õppekvaliteeti toetava tegevuse eest. Tunnustuse pälvib asutus, mis on viimase kolme aasta jooksul tulemuslikult õppekvaliteeti edendanud nii, et muudatused on kavandatud ja ellu viidud töötajate ja üliõpilaste koostöös. Ka selle auhinna valis õppekomisjon. Tartu ülikooli kodulehel olev teade sõnab, et kultuuriakadeemia on viimaste aastate jooksul edukalt välja töötanud loovettevõtja spetsialiseerimismooduli ja lisanud ettevõtlusõppe kõigisse oma rakenduskõrghariduse õppekavadesse. Õppekvaliteedi edendamise auhinnaga kaasneb kultuuriakadeemiale preemia 30 000 eurot.

Lisaks programmijuhtide ja õppekvaliteedi edendamise auhinnale jagati välja aasta õppejõu tunnustused. Selle said Maria-Kristiina Lotman, Alar Kilp, Daisy Volmer ja Kaido Lätt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles