Viljandi vald jagab lastele üle tuhande helkuri

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
ATKO Bussiliinide Viljandi osakonna juhataja Tõnu Naar (vasakul) saab vallavanem Alar Karult helkurid.
ATKO Bussiliinide Viljandi osakonna juhataja Tõnu Naar (vasakul) saab vallavanem Alar Karult helkurid. Foto: Made Laas

Viljandi vallavanem Alar Karu andis teisipäeval 500 helkurit ATKO Bussiliinidele, et sohvrid saaksid neid koolilastele edasi anda. Lisaks kingib vald 551 helkurit jõuludeks valla kõigile lasteaialastele.

«Teie üks tubli bussijuht teatas meile, et paljudel lastel pole helkurit. Kui nüüd hommikul mõni laps bussi tuleb ja tal helkurit küljes ei ripu, andke see talle meie poolt. Turvalist sõitmist lastega!» lausus vallavanem, kui andis helkurid üle aktsiaseltsi ATKO Bussiliinid Viljandi osakonna juhatajale Tõnu Naarile.

Naar ütles Sakalale, et bussijuhid on ka varasematel aastatel helkureid jaganud, kui neid on toonud edasiandmiseks maanteeamet. Viimastel aastatel pole amet helkureid enam saatnud.

«Valla kingitus on tore,» nentis Naar. «Bussijuhid räägivad, et aeg-ajalt on tee ääres või peatuses tumedates rõivastes lapsed, kes ei paista pimedas välja.»

Naar lisas, et esimesed bussijuhid hakkavad helkureid jagama ilmselt juba homme. 

Valla haridus- ja kultuurinõunik Maive Feldmann ütles pressiteate vahendusel, et koos Viljandi vallavalitsuse jõulusoovidega jõuavad valla lasteaedades käivate lasteni tänavu helkurid. 

«On oluline, et helkuri kandmisest saaks juba lasteaiaeas oluline tegevus, mis ei lähe meelest ära,» lisas ta. «Lumerohket ja turvalist jõuluaega kõigile peredele!»

Viljandi vallavalitsuse avalike suhete nõunik Made Laas ütles, et kõnealused 1051 helkurit lähevad vallale maksma 769 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles