Inimesed aitasid palju pakke teha

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi toidupanga vabatahtlikud kogusid annetusi kahel nädalavahetusel Rimi kaupluses.
Viljandi toidupanga vabatahtlikud kogusid annetusi kahel nädalavahetusel Rimi kaupluses. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänu headele annetajatele said toidupanga vabatahtlikud lasterikaste perede tarvis kokku panna tunduvalt rohkem jõulupakke, kui nad esialgu lootnud olid.

Detsembris korraldasid toidupangad Eesti Rimi kauplustes kaks toidukogumisaktsiooni, et varuda puudustkannatavatele lasterikastele peredele lisakogus toitu. Kahel nädalavahetusel oli kogumispunkt avatud ka Viljandi Rimi kaupluses, kus võtsid annetusi vastu toidupanga abilised Viljandimaa lasterikaste perede ühingust.

Viljandi toidupanga koordinaator Salli Järve avaldas enne kampaania algust lootust, et annetustest suudetakse pühadeks toidupakid teha viiekümnele Viljandimaa perele. Pärast viimast kogumispäeva oli aga selge, et jõulurõõmu saab pakkuda hoopis suuremale arvule abivajajatele: kampaania käigus korjatud kaubast komplekteeriti 60 suurt ja 30 väikest toidupakki.

«Palju rohkem, kui lootsime!» rõõmustas Salli Järve.

Kahe nädalavahetuse jooksul pistsid Viljandi Rimi ostjad kogumiskärusse 1900 ühikut kaupa, oli see siis pulgakomm, küpsisepakk või jahukott. Kui esimesel nädalavahetusel annetasid inimesed tagasihoidlikumalt, siis viimastel päevadel jagati kingitusi heldemalt.

«Leidus inimesi, kes tulidki poodi just selleks, et annetust teha,» rääkis Salli Järve.

Annetustest pandi kokku võimalikult võrdväärsed pakid, millest suurematesse mahtus 25 ning väiksematesse 15 toiduainet.

Poole pakkide sisust moodustasid kommid, küpsised ja piparkoogid — neid andsid poeskäijad kõige rohkem. Pakkidesse rändasid ka toiduained, mille oli saatnud Tallinnas asuv Eesti toidupank.

Viljandimaa toidupanka toetas rahaga Paistu vald. Pakke aitasid täita veel mitu ettevõtet ja isegi üks talunik, kes tõi abivajajatele kartuleid.

«Täname kõiki, kes selle heateo ette võtsid,» sõnas koordinaator.

Vabatahtlikud andsid toidupakid 23. ja 24. detsembril Viljandimaa omavalitsustele, et sealsed sotsiaaltöötajad need edasi toimetaksid.

«Leidsime, et on parem, kui omavalitsused pakke jagavad, sest nemad teavad kõige paremini, kes neid vajavad. Kõik suured pered ei ole ju Viljandimaa lasterikaste perede ühenduse liikmed,» selgitas Salli Järve.

Ta lisas, et toidupank soovib omavalitsustega ka edaspidi koostööd teha.

"Suur tänu tublidele vabatahtlikele, kes leidsid aega oma suurte perede kõrvalt meile appi tulla. Samuti tänan Viljandi Rimi töötajaid lahke suhtumise eest," sõnas Salli Järve.

ANNETUSED
Annetusi sai teha 13 kaupluses.
• Kogu Eestis täideti toidupanga jõulukuise heategevuskampaania ajal toidukaubaga 1600 jõulupakki. Plaanitud oli 1000 pakki.
• Inimesed annetasid Rimi kauplustes üle 30 000 ühiku kaupa, millele lisandusid sihtotstarbelised rahalised annetused.
Allikas: Eesti toidupank

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles