Mustlas avatakse kirjanik Nikolai Baturini elu ja loomingut tutvustav ekspositsioon

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Võrtsjärve lähedal elanud Nikolai Baturin on tervele Eestile oluline kirjanik.
Võrtsjärve lähedal elanud Nikolai Baturin on tervele Eestile oluline kirjanik. Foto: Elmo Riig

Laupäeval, 30. novembril kell 12 avatakse Tarvastu muuseumis sel kevadel lahkunud kirjanik Nikolai Baturini elu ja loomingut tutvustav interaktiivse osaga ekspositsioon. Sellele järgneb Mustla rahvamajas kirjaniku viimseks jäänud teose, eluloolise "Maskide defilee" esitlus. Muusikalise tervitusega esineb Nikolai Baturini luulet viisistanud Anu Taul, "Maskide defilee" saamislugu tutvustab kirjanik Berk Vaher ja katkendeid raamatust loeb Mulgi murde õpetaja Kristi Ilves.

Idee luua Tarvastu aukodanikule Nikolai Baturinile eraldi ekspositsioon sai alguse testamendist, millega ta pärandas Tarvastu muuseumile mõisnik Karl von Mensenkampffi majapidamisest pärit kirjutuslaua ja teisi oma loometööga seotud esemeid. Kirjaniku perekond lisas omalt poolt laikanahkse kasuka, põhjapõdranahast tallaga suusad ja teisi haruldusi ning pakkus välja idee luua eskpositsioonile interaktiivne osa, mis oleks mõeldud nooremale kirjandushuvilisele.

Nii avataksegi laupäeval ekspositsioon, mis toob lisaks põhjalikule ülevaatele kirjaniku loomingust esimest korda avalikkuseni tema elulooga seotud fakte, lugusid ja rikkaliku fotogalerii. Multimeediakioskist saab vaadata Baturiniga seotud telesaateid ning kuulata tema sõnadele loodud laule, raadiosaateid ja murdeluulet nii autori enda kui tuntud Eesti näitlejate esituses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles