Video ja galerii: Havanna sai 500-aastaseks

Copy

Kuuba tähistas pealinna Havanna 500. sünnipäeva. Pidupäeva tähistati värvika ja suurejoonelise ilutulestikuga, mida käisid vaatamas tuhanded inimesed.

Ilutulestiku vaatemäng puhkes Morro lossi kohal, mis on Havanna lahte valvanud alates 18. sajandist. Pidustusi ei varjutanud aina süvenevad pinged USA-ga ega ka riigi majandusporbleemid. 

Õhtul kogunesid sajad elanikud La Templetesse, alale, kus asub linna puu La Ceiba, mida peetakse linna pikaealisuse ja heaolu sümboliks. 

«See on Havanna 500. aastapäev ja see on ka minu sünnipäev. Nii et mul on tõesti hea meel olla Habanero päeval nagu täna, väga uhke,» ütles Euronewsile 26-aastane kohalik Sheila Ravelo. 

Vanalinn La Habana Vieja kuulub UNESCO maailmapärandi nimistusse. Havanna vanalinna arhitektuur jutustab Kuuba endiste kolonisaatorite rikkusest ning kaasaegne värvikas elu kuubalaste lõpmatust leidlikkusest. Vanalinnas ning sadamakindluses paiknevad linna populaarseimad baarid ja restoranid. Havanna tänavapildis võib veel tänapäevalgi näha ringi sõitmas 1950ndate Ameerika autosid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles