Tee kindlaks: kas oled tõesti roheline või lihtsalt jutupaunik? (4)

Priit Pullerits
Copy
Vaat niimoodi, paljalt ja häälekalt, tuleb võidelda kliimamuutuse vastu, nagu teevad seda noored Austraalias. Mis on Eestil siia vastu panna?
Vaat niimoodi, paljalt ja häälekalt, tuleb võidelda kliimamuutuse vastu, nagu teevad seda noored Austraalias. Mis on Eestil siia vastu panna? Foto: Sydney Low/Scanpix

Palun väga, selgitage välja, kas teie mõtted maailma päästmise hädavajalikkusest on jõudnud ka tegudeni või ainult jutustate sellest – nagu jutustab enamik inimesi!

Huvitav, kas teist tõesti mõni usub tõemeeli, et kui kasutab plastkõrre asemel bambuskõrt, aitab ta maailma hävingust päästa? Nalja teete või! Vaadake, kus bambus kasvab: lähistroopilistes ja troopilistes piirkondades. Seega Eestist oi kui kaugel.

Kui tahate tõesti teha sammu roheluse, keskkonnasäästlikkuse ja loodushoiu poole kliimakatastroofi ärahoidmiseks, mõelge – ja tegutsege! –, nagu mõni Eesti bioloog tosinkond aastat tagasi. Kui tahtsid liha (ja seda tahab isegi osa veganeid, sest miks muidu on «leiutatud» veganliha ja taimne biifsteek), ei läinud nad turule, vaid maanteele, kus otsisid mõne värskelt auto alla jäänud korjuse. Sellelt loodusliku valiku ohvrilt lõigatud tükke nad siis sõidki.

Paraku kohtab nüüdsel kliimahüsteerilisel ajastul liiga palju õõnsat loodussäästlikkusega kelkimist. Selleks et te võiks välja selgitada, kas olete ikka tõepoolest roheline, enne kui kuulutate end sõnades maailmapäästjaks, panime Arteri toimetuses kokku väikse küsimustiku, millele vastates saate kiiresti ja kergesti oma tõelise roheluse (või selle puudumise) välja selgitada.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles