Kapten Tõnu Tõniste nimetas esimesed ametlikud SSL Gold Cup Eesti tiimi liikmed

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
SSL Gold Cup tiimi kandidaadid Šveitsis uut jahti katsetamas
SSL Gold Cup tiimi kandidaadid Šveitsis uut jahti katsetamas Foto: Raigo Pajula
  • Esimesed Eesti tiimiliikmed üllatusi ei pakkunud, Tõniste valis vanad kaaslased
  • Prestiižikal regatil osalevad purjetajad hakkavad võistlemise eest palka saama

Kapten Tõnu Tõniste nimetas esimesteks ametlikeks tiimiliikmeteks oma venna Toomas Tõniste ning pikaajalise võistluskaaslase Peter Šaraškini. 

Šveitsis järvedel 2021. aastal peetava suurejoonelise purjetamisvõistluse korraldajad loodavad tõmmata prominentsele võistlussarjale suurt rahvusvahelist meediatähelepanu ning põnevust püütakse üleval hoida kogu kaheaastase ettevalmistusperioodi vältel. Jalgpalli MM-st inspireeritud üritus tahetakse teha hästi jälgitavaks ka pealtvaatajatele, publikut oodatakse regatile kaasa elama nii võistluskohta tribüünidele kui internetirakenduste vahendusel. 

Video- ja fotoreportaaže tehakse võistkondade treeningutest ning hiljem ka eelsõitudest. Üheks põnevuse kruvimise viisiks on riiklike meeskondade komplekteerimine, mis eelkõige pakub pinget ja intriige purjetamisringkonna sees. 

Kokku saab igas võistkonnas koos kapteniga olema 11 liiget. Viis neist saab võistkonda nimetada kapten ainuisikuliselt, viis selguvad kõigi riigi võistluspurjetajate pingerea alusel. Nii kogub SSL Gold Cup ühte paati riigi parimad purjetajad sõltumata paadiklassist ning hea võimalus on ka noortel purjetajatel. Esialgse kava kohaselt peaksid võistkonna liikmed saama SSL Gold Cup sarjas purjetamise eest ka palka, kõik võistlusel osalemise kulud katab korraldaja. Järgmine liige nimetatakse Eesti võistkonda 10. jaanuaril paadiklassideülesest pingereast.

Toomas Tõniste 2019. aasta suvel Šveitsis SSL Gold Cup 47 jahti testimas
Toomas Tõniste 2019. aasta suvel Šveitsis SSL Gold Cup 47 jahti testimas Foto: Raigo Pajula

Esialgsete SSL Gold Cup Eesti tiimi kandidaatide nimekiri oli koos juba suvel, kui võistkond käis Šveitsis uut paati testimas, seega ei olnud esimesed kaks kindlalt tiimi nimetatud liiget eriline üllatus. 

«Kui mind aasta alguses SSL Gold Cupi Eesti tiimi kapteniks kutsuti, oli mul kohe selge, et Toomas ja Peter on kindlasti tiimis,» sõnas kapten Tõnu Tõniste.

Peter Šaraškin 2019. aasta suvel Šveitsis SSL Gold Cup 47 jahti testimas
Peter Šaraškin 2019. aasta suvel Šveitsis SSL Gold Cup 47 jahti testimas Foto: Raigo Pajula

Venna Toomasega purjetab Tõnu Tõniste tänini koos Melges 24 klassi jahil ning ka Peter Šaraškiniga on Tõnisted palju koos purjetanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles