Kaja Kallas: saime justiitsministrilt kinnitust, et prokuratuur ei ole poliitiliselt kallutatud (27)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Reformierakonna juht Kaja Kallas.
Reformierakonna juht Kaja Kallas. Foto: Marko Saarm / Sakala

Justiitsminister Raivo Aeg (Isamaa) kinnitas teisipäeval kohtumisel Reformierakonna fraktsiooniga, et prokuratuur ei teosta poliitiliselt kallutatud protsesse, teatas Reformierakonna esimees Kaja Kallas.

Teatavasti on siseminister Mart Helme (EKRE) ja rahandusminister Martin Helme (EKRE) varem korduvalt süüdistanud prokuratuuri poliitilises kallutatuses.

«Reformierakonna fraktsioonil oli kohtumine justiitsminister Raivo Aegiga. Justiitsminister ütles, et tal ei ole mitte ühtegi tõendit selle kohta, et prokuratuur teostaks poliitiliselt kallutatud protsesse. Seega siseminister Mart Helme ja rahandusminister Martin Helme väited ei vasta tõele,» ütles Kaja Kallas.

Kallase sõnul sai Reformierakonnale skandaali keskmesse sattunud maaeluminister Mart Järviku asjus selgeks, et ministril oli soov takistada riigile kahju välja nõudmist ning ta asus erahuvi kaitsma riigi huvide vastu.

«Usaldust see Mart Järviku ega Helmete vastu ei suurendanud. Või tsiteerides Jüri Ratast: «Mitteusalduse situatsioon on arenenud halvemuse suunas», märkis Reformierakonna juht.

Ühtlasi lubas Kallas, et Reformierakond läheb Mart Järviku umbusaldamisega edasi «ja pärast seda tuleb õigusriigi ründamise ning valetamise pärast valitsusest lahkuma sundida ka Mart ja Martin Helme».

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles