Helsingi linnavolikogu liige jäi vahele valetamisega (11)

Copy
Abdirahim «Husu» Hussein.
Abdirahim «Husu» Hussein. Foto: Niko Lipsanen / Wikimedia Commons

Helsingi linnavalitsuse sotsiaaldemokraadist liige Abdirahim «Husu» Hussein jäi vahele valetamisega, kui kirjeldas Twitteris endaga seotud rassistlikku vahejuhtumit.

Taksi Helsinkis taksojuhina töötav Hussein kirjutas nädal tagasi Twitteris, et ajas teda solvanud kliendi keset ööd bussipeatuses taksost välja. Tema väitel oli klient hakanud Husseini käest küsima tema päritolu kohta ning seepeale õelnud, et Hussein oleks pidanud jääma sõdima oma kodumaa Somaalia eest.

Taksi Helsinki tegevjuhi Jari Kantoneni sõnul selgus ettevõtte algatatud uurimisest, et need väited ei pea paika. Husseini sõnul leidis juhtum aset kell neli varahommikul, kuid ettevõtte kinnitusel ei toimunud Tuusulanväylä läheduses, kus vahejuhtum väidetavalt aset leidis, sel ajal midagi.

Ettevõtte sõnul uuriti hoolikalt Husseini käsutuses olnud takso logifaile. «Keegi pole Husu kirjeldusele vastavalt niimoodi tema taksost väljunud,» ütles Kantonen. 

Hussein möönab Helsingin Sanomatele antud kommentaaris, et tema kirjeldatud loo puhul ei olnud kõik tõepärane, ja et tal on kahju, et vahejuhtum on saanud sellised mõõtmed.

Hussein rääkis, et rassistlikult käitunud mees sõitis tema taksos neljapäeva ööl vastu reedet ning ta tunnistas, et tegelikult ei jätnud ta klienti bussipeatusesse. «Ähvardasin rassistlikku klienti taksost välja tõstmisega, kuid ma ei oleks seda teinud. Aga oleksin pidanud,» ütles Hussein. Tema sõnul väljus klient taksost Tuusulanväyläl enda soovil.

Hussein nentis, et soovis oma säutsuga algatada arutelu taksojuhtidele osaks saava häiriva käitumise pärast.

«Kirjutasin tviidi pühapäeval, sest olin vihane.»

Hussein teavitas juhtunust ka politseid. Avalik arutelu on tema sõnul liikunud aga valesse suunda. «Siin on jäetud asja point täiesti kõrvale – välismaa taustaga taksojuhid kogevad klientide poolt rassistlikku käitumist,» sõnas Hussein.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles