Viiel ideel on vajalik häälte arv koos (2)

Maarja Möldre
Copy
Põhja-Sakala valla kaasava eelarve ideevõistlust juhtis esmaspäeva hommikupoolikul mõte taastada Suure-Jaani järvel paviljon koos purskkaevuga. Pilt 2015. aastast, mil järvel oli veel vana paviljon.
Põhja-Sakala valla kaasava eelarve ideevõistlust juhtis esmaspäeva hommikupoolikul mõte taastada Suure-Jaani järvel paviljon koos purskkaevuga. Pilt 2015. aastast, mil järvel oli veel vana paviljon. Foto: Elmo Riig

Põhja-Sakala valla kaasava eelarve ideevõistlusel on üheksast ettepanekust viiel vähemalt poolsada toetajat ja see tähendab, et nad on kogunud elluviimiseks vajaliku häälte arvu. Hääletus kestab veel neli päeva.

Kõige rohkem poolehoidu on seni kogunud Suure-Jaani järvel muusikapaviljoni ja purskkaevu taastamise mõte. Idee selgituses on kirjas, et 2003. aasta muusikapäevadeks ehitatud paviljon lammutati 2017. aastal ja selle taastamine koos purkkaevuga muudaks linnasüdame atraktiivsemaks.

Mõtte poolt poolt oli esmaspäeva hommikuks hääle andnud 109 inimest.

Sellele järgnes Olustverre vastupidava turnimispuudega mänguväljaku ehitamise idee 73 häälega. Kolmandal kohal oli ettepanek soetada Suure-Jaani gümnaasiumi aulasse hea heliaparatuur. Selle poolt oli hääletanud 68 inimest.

Vaba aja veetmise võimaluste mitmekesistamine Kõpus oli saanud 58 inimese toetuse ja Vastemõisa ujumiskoha korrastamisel oli täpselt 50 häält.

Vähem, kui on teostamiseks vaja, jäi häälte arv vallakeskustesse leedtuledest kuusepuude paigaldamisel (43), Võhma koerte mängu- ja harjutusväljakul (27), Suure-Jaani kultuurimaja põranda vahetusel (27) ning vabadussõjas langenute mälestustahvlite paigaldamisel Kõppu, Suure-Jaani ja Pilistverre (26).

Vallakodanike hääletuse tulemusena reastatakse ideed vastavalt saadud häälte arvule, alustades enim hääli saanust. Elluviimisele kuulub üks või mitu ideed, mis lähtuvalt idee eeldatavast maksumusest mahuvad 40 000 euro sisse.

Hääletus kestab 14. novembrini ja sellel saab osaleda iga vähemalt 16-aastane isik, kelle elukoht oli Eesti rahvastikuregistri andmetel hääletuse väljakuulutamise kuupäeval Põhja-Sakala vallas.

Elektrooniliselt saab hääletada keskkonnas KOVGIS EVALD. Kellel ei ole võimalik arvutit kasutada, saab hääletada paberil valla teenuskeskustes.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles