Õpetajate teatrifestivali avasid jandisandid

Kaie Mölter
, reporter
Copy

Reedel algas Viljandis Sakala keskuses 21. üleriigiline õpetajate teatrifestival «Sillad». Kahe päeva jooksul annab kümme teatritruppi üksteist etendust. 

Mardisantideks kostümeeritud tegelased esitasid festivali avamisel tervituseks humoorika regilaulu. Laulule järgnenud mõistatuste lahendamisel tuli õhtujuhil muu hulgas vastata küsimusele, millise nähtuse sagenemist on märgata novembrikuus. Kas on need  mardisandid, kadrisandid või antidepressandid?

Jandisantide avaesinemise lõpuks sai iga sant sandipalga, linnavõimu esindaja Tiit Jürmann rõõmustas õpetajaid tervitades, et laval ei lennanud mitte kõrvitsad, vaid tantsisid-laulsid kadrid ja mardid.  

21. õpetajate teatrifestivali alateema uurib, miks need küüned külmetavad.

Kelle küüned külmetavad?

Kelle varbad valutavad?

Miks need küüned külmetavad?

Miks need varbad valutavad?

Kellel küüned oma poole?

Kellel küüned naabri poole?

Kes küüntest kaabu pähe seab

ja nüüd end nähtamatuks peab?

Neile ning teistele sügavalt küünelistele küsimustele otsivad õpetajad sel nädalalõpul vastuseid.

Festivali peateema «Miks need küüned külmetavad?» valik on ajendatud festivali toimumise ajast – november on hingedeaeg, kaugel ei ole mardi- ja kadripäev,» selgitas Viljandi gümnaasiumi huvitegevuse koordinaator Ave Alvre.

Kahe päeva vältel võib näha regiooperit, luulekava, lasteetendust, komöödiat, tantsuetendust, absurdijanti ja teistes väga erinevates žanrites lavastusi.

Korraldajad ja osalevad trupid ootavad vaatama kõiki huvilisi. Reedel kestavad etendused Sakala keskuse kella 20-ni ning laupäeval on etendused Ugala teatri black box’is kella 11–13.30, kell 14.15 kuulutab festivali žürii välja tulemused. Päeva pilet maksab 4 eurot, õpilastele ja pensionäridele 2 eurot. Pilet tagab pääsu selle päeva kõigile etendustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles