Kohus mõistis tänaval võõrast naist löönud mehe vangi

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Noor mees lõi tänaval vanemat naist selja tagant jalaga.
Noor mees lõi tänaval vanemat naist selja tagant jalaga. Foto: Marko Saarm

Reedel seisis Viljandi kohtumajas kohtu ees 27-aastane Arved, kes mõni päev varem oli löönud linnatänaval eakat naist jalaga. Kohus mõistis varem korduvalt vägivallakuritegude eest karistatud mehe kokkuleppemenetluses kehalises väärkohtlemises süüdi ja karistas teda nelja kuu pikkuse reaalse vangistusega, teatas politsei Sakalale saadetud pressiteates.

Süüdistuse kohaselt lõi Arved teisipäeval, 5. novembril kella 17.40 ajal Viljandis Tallinna tänaval kaubanduskeskuse peaukse ees 66-aastast naist selja tagant jalaga. Sellega põhjustas ta naisele tervisekahjustuse ja füüsilist valu ning pani toime kehalise väärkohtlemise.

Viljandi politseijaoskonna juhtivuurija Liia Pilt rääkis, et politseiuurijad asusid teate laekudes kiirelt tegutsema ning selgitasid linnakaamera salvestisi läbi vaadates välja süüteo toime pannud mehe. "Ta peeti juba järgmisel päeval kuriteos kahtlustatavana kinni ning täna andis ta kohtu ees aru," lisas Pilt.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri abiprokuröri Sandra Kursi sõnul on meest varem korduvalt vägivallakuritegude eest karistatud. "Varem mõistetud karistused ei ole süüdistatavat piisavalt mõjutanud. Ta muutus avalikus kohas juhusliku inimese suhtes ühegi põhjuseta agressiivseks ja lõi teda jalaga. See andis mõista, et ta ei austa avalikus kohas kehtivaid käitumisreegleid ja on teistele inimestele ohtlik. Seetõttu oli üks kokkuleppe sõlmimise tingimus, et süüdistatav mõtleb oma tegude üle reaalse vangistuse käigus järele," rääkis Kurs.

Uurimise viis läbi Lõuna prefektuur Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtimisel. Otsus ei ole jõustunud. (Sakala)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles