Viljandi meditsiiniõde pälvib auliikme tunnustuse

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Eesti õdede liidu auliikmeks saab Viljandi haigla psühhiaatriakliiniku ambulatoorse vastuvõtu vanemõde Mirjam Arus, kes on 16 aastat panustanud Viljandimaal õenduse arengusse.
Eesti õdede liidu auliikmeks saab Viljandi haigla psühhiaatriakliiniku ambulatoorse vastuvõtu vanemõde Mirjam Arus, kes on 16 aastat panustanud Viljandimaal õenduse arengusse. Foto: Vilajndi Haigla

Täna Paides peetaval Eesti õdede liidu erakorralisel kongressil nimetatakse liidu kuus auliiget ja kinnitatakse põhikirja muudatused. Liidu pressiteate kohaselt nimetatakse auliikmeks teiste seas Viljandi haigla psühhiaatriakliiniku ambulatoorse vastuvõtu vanemõde Mirjam Arus, kes on 16 aastat panustanud Viljandimaal õenduse arengusse.

"Mirjam Arus on olnud 20 aastat vaimse tervise edendaja Eesti psühhiaatriaõdede seltsingu juhatuses. Aastatel 2002–2018 oli ta aktiivselt tegev Eesti õdede liidu Viljandimaa piirkonna töös. Nii piirkonna juhina kui ka seltsingu juhatuse liikmena oli tema südameasjaks õdede koolitamine," rääkis Viljandimaa piirkonna esimees Ülle Older.

"Kõik auliikmed on pikka aega pühendunult toimetanud nii põhitöökohal kui ka õdede liidus. Nende panus nii seltsingute aktiivsesse tegevusse kui ka piirkondade arengusse on olnud hindamatu," ütles õdede liidu volikogu esimees Tiina Sildever-Kikas.

Auliikme tiitli pälvivad veel Ester Öpik, Alevtina Uustalu, Regina Märtin, Taivi Kaljola ja Tatjana Otlot.

Terviseameti Põhja regiooni juht Ester Öpik oli aastatel 2002–2016 õdede liidu president. Ida-Viru keskhaigla õendusjuht Alevtina Uustalu kuulus õdede liidu juhatusse aastatel 1996–2003. Ida-Tallinna keskhaiglas kliiniku ja

keskuse juhtiva õena töötanud Regina Märtin oli Tallinna ja Harjumaa piirkonna juht aastatel 2003–2009. Lääne-Tallinna keskhaigla ambulatoorse eriarstiabi üksuse kliiniku õendusjuht Taivi Kaljola oli kümme aastat Tallinna ja Harjumaa piirkondliku juhatuse liige. Läänemaa haigla kirurgiakabineti õde Tatjana Otlot juhtis aastatel 2002–2016 Läänemaa piirkonda.

Õdede liidu kongressil osaleb 120 delegaati. Liit on Eesti suurim õendustöötajate kutseorganisatsioon ning seadnud oma eesmärgiks elanikkonna tervise, õendustöötajate kutse arengu ja inimeste terviseteadlikkuse edendamise. Eesti õdede liit osaleb rahvusvahelise õdede nõukogu ja Euroopa õdede nõukogu tegevuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles