Folgifestivali ühekorranõud on nüüdseks kõdunenud

Alice Lokk
, reporter
Copy
Nendesse konteineritesse koguti tänavusel Viljandi pärimusmuusika festivalil jäätmed. Biojäätmete konteinerisse pandi ka komposteeruvad nõud ning need lagundati Väätsa prügilas.
Nendesse konteineritesse koguti tänavusel Viljandi pärimusmuusika festivalil jäätmed. Biojäätmete konteinerisse pandi ka komposteeruvad nõud ning need lagundati Väätsa prügilas. Foto: Gerthrud Grents

Sel aastal olid Viljandi pärimusmuusika festivalil esimest korda kasutusel biolagunevad nõud ning koos Väätsa prügilaga võeti ette nõude lagundamise eksperiment, mida varem polnud Eestis tehtud. Paar nädalat tagasi käisid festivali korraldajad prügilas vaatamas, mis on nõudest saanud, ja tuli välja, et katse õnnestus: kõik nõud on spetsiaalses reaktoris lagunenud ja ootavad nüüd kompostiks saamist.

Pärimusmuusika festivali projektijuht Anu Rannu nentis, et biolagunevate nõude kasutuselevõtuks tuli teha suur eeltöö. «Meile kui festivali korraldajatele on keskkond väga oluline. Me hoolime sellest ja tahame festivali veel aastaid korraldada,» ütles ta. «Kuidas seda aga korraldada nii, et maha jääks võimalikult väike ökoloogiline jalajälg?»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles