Pihkvast plehku pannud karu ootab siiani loomaaias reisi koju

Kertu Jukkum
, Meelelahutusportaalide juht
Copy
Pihkvast plehku pannud karu Proža Tallinna loomaaias.
Pihkvast plehku pannud karu Proža Tallinna loomaaias. Foto: Karmel Ritson (Tallinna loomaaed)

Suvel valgamaalasi hirmu all hoidnud ja hiljem kinni püütud Pihva karu ootab endiselt Tallinna loomaaias, millal ta koju saadetakse. Teise karu saatus on Tallinna loomaaia direktori sõnul teadmata.

Dokumendid on Pihkvast plehku pannud karu tagasisaatmiseks enam-vähem korras, avaldas Tallinna loomaaia direktor Tiit Maran. «Hetkel selgitame transpordi võimalusi. Kohe kui see selgeks saab, saadame karu teele,» rääkis Maran ja lisas, et ei oska öelda, millal see täpselt juhtub, kuid avaldas lootust, et juba järgmisel nädalal.

Marani sõnul elab augusti keskel kinni püütud Proša endiselt Tallinna Loomaaias isolatsioonis, kuid teda lastakse ka vahel õue jalutama. «Ootab seda aega, millal ära viiakse. Siis ta on kuu aega Venemaal karantiinis ja siis läheb loodusesse. Venelaste jutu järgi hakkab ta elama Marimaal,» rääkis Maran.

Tallinna loomaaias on vaid üks kahest Pihkvast Eestisse sattunud karudest. «Teine pole end enam näole andnud,» avaldas Maran. 

Pihkva mõmmik loomaaias
Pihkva mõmmik loomaaias Foto: Pilt videost



Juulis valgamaalasi hirmul hoidnud karud on teada olevalt emata jäänud karude rehabilitatsioonikeskuses 2017. aastal üles kasvatatud ja samasse Pihkva oblasti kodumetsa sama aasta juulis lahti lastud loomadega.

Keskkonnaamet otsustas toona, et elanikele probleeme tekitavad kaks noorkaru tuleb kinni püüda ja tagasi Venemaale saata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles