Kanada eestlased nõuavad sirbi ja vasaraga särki kandnud kandidaadi eemaldamist parlamendivalimistelt (2)

Andres Einmann
Copy
Jaime Battiste postitas Instagrami pildi, millel ta poseeris sirbi ja vasara kujutisega särgiga.
Jaime Battiste postitas Instagrami pildi, millel ta poseeris sirbi ja vasara kujutisega särgiga. Foto: Ekraanitõmmis

Kanada eestlaste kogukond tegi avaliku pöördumise, milles nõuab Liberaalse Partei esimehelt, peaminister Justin Trudeault parlamenti kandideeriva liberaalide kandidaadi Jaime Battiste'i eemaldamist valimisnimekirjast, kuna ta poseeris sotsiaalmeedias sirbi ja vasara kujutisega särgiga.

Jaime Battiste postitas 2016. aastal Instagramis foto, milles ta on jõusaalis sirbi ja vasara kujutisega särgiga. Pildi juures on teemaviide #RedArmyHockey.

Jaime Battiste postitas Instagrami pildi, millel ta poseeris sirbi ja vasara kujutisega särgiga.
Jaime Battiste postitas Instagrami pildi, millel ta poseeris sirbi ja vasara kujutisega särgiga. Foto: Ekraanitõmmis

Ülemaailmse Eesti Kesknõukogu Ida-Kanada osakonna esindaja Paul Laanemets ütles Nova Scotia provintsi ajalehele Cape Breton Post, et taolise särgiga poseerimine on äärmiselt solvav ja mees ise ei taha seda tunnistada.

«Paljud inimesed, kaasa arvatud mu oma perekond, jõudsid Nova Scotiasse pärast põgenemist Nõukogude terrori eest. Sellise särgi kandmine teeb haiget meie kogukonnale ja miljonitele teistele kanadalastele, kelle perekonnad põgenesid Punaarmee okupatsioonivägede eest,» ütles Laanemets.

Jaime Battiste'i sotsiaalmeediapostitused on Kanada parlamendivalimiste eel äratanud kohalikus meedias suurt tähelepanu. Ta on muu hulgas avaldanud homofoobseid, seksistlikke ja rassistlikke postitusi, mis on praeguseks kustutatud. Ka on ta kiitnud sotsialistlikku korda. «Sotsialism ei tundugi enam nii halb,» on ta kirjutanud.

Liberaalse Partei kandidaat Battiste on oma postituste pärast avalikult vabandust palunud, öeldes, et tegemist oli halbade naljadega, mida ta tegi enda jaoks raskel eluperioodil, kui teda valdas depressioon. «See ei ole hea aeg nalja tegemiseks,» on Battiste öelnud.

Peaminister ja Liberaalse Partei juht Justin Trudeau on Battiste'i vabandusi aktsepteerinud ja ei ole tema valimisnimekirjast eemaldamist vajalikuks pidanud.

Laanemetsa sõnul ei ole Battiste'i vabanduse palumine veenev ning tema hinnangul on Justin Trudeault tarvis tegusid ja mees valimisnimekirjast eemaldada.

Eestist Punaarmee okupatsiooni eest põgenenud Paul Laanemetsa vanaisa jõudis Kanadasse 1948. aastal laevaga, millel oli 350 sõjapõgenikku.

Kanada parlamendivalimised toimuvad esmaspäeval, 21. oktoobril.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles