Klandorf tegi TLT kohta politseile kuriteoteate

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Tallinna Linnatranspordi AS katsetas kevadel elektribussi.
Tallinna Linnatranspordi AS katsetas kevadel elektribussi. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna abilinnapea ja Tallinna Linnatranspordi ASi (TLT) nõukogu esimees Kalle Klandorf esitas eile politseile TLT kohta kuriteoteate, mille aluseks olid ettevõtte sisejuurdluse tulemused.

Keskkriminaalpolitsei pressiesindaja Barbara Lichtfeldt kinnitas, et politsei on TLT kohta kuriteoteade saanud. «Politsei teeb koos prokuratuuriga kümne tööpäeva jooksul otsuse, kas menetlust alustada,» ütles ta.

«TLTs on viimase aasta jooksul tehtud mitmeid muudatusi alates hangetest kuni dokumendisüsteemideni, et korruptsiooniriski vähendada. Paraku näitas TLT sisekontrolöri aruanne, et vaatamata uuendustele ei ole kõik tehingud ja laoarvestus siiski läbipaistvad ning on ruumi kahtlustele, mille kontrollimise pädevust ei ole TLTs ega Tallinna linnavalitsuses,» ütles Klandorf.

Suure tõenäosusega pidi kahtlane tehing toimuma enne 15. augustit. Siis võttis TLT kasutusele varuosade hankimise infosüsteem Etend, kus pakkumise saavad esitada kõik registreeritud varuosamüüjad, ning seal olevat sama hästi kui võimatu hangetega valskust teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles