Kriminaaluurimine: Austrias hukkunud Eesti orienteeruja surm oli õnnetus

Andres Einmann
Copy
Foto: Moritz Basserman / imago images / 7aktuell / Scanpix

Austria riigiprokuratuur lõpetas sellele nädalal Eesti orienteeruja surma uurimise kellelegi süüdistust esitamata ja jõudis järeldusele, et eestlase traagiline hukkumine oli õnnetus.

36-aastane eestlane suri 27. juunil orienteerumisvõistlusel Salzburg-Hellbrunni rajal. Sportlane läbis keskpäeval kümnenda kontrollpunkti ja registreeris end seal elektrooniliselt.

Kui mees järgmisesse kontrollpunkti enam ei ilmunud, hakkasid korraldajad teda otsima. Kell 15.20 leiti tema surnukeha orienteerumisraja lähedalt, kirjutab Salzburger Nachrichten.

Prokuratuur alustas surma põhjuste väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust. Austria riigiprokuratuuri pressiesindaja Marcus Neher ütles neljapäeval, et uurimine ei tuvastanud, nagu oleks mehe surm seotud orienteerimisvõistluse korraldajate hooletuse või tegematajätmistega.

Ekspertiis selgitas välja, et surnukehalt leitud vigastused olid põhjustatud tema kukkumisest ning neid ei tekitanud keegi teine isik. Ekspertiis selgitas ühtlasi välja, et mees ei olnud tarvitanud uimasteid või ravimeid.

Uurijad leidsid, et ilmselt valis mees järgmisse kontrollpunkti joostes tee, mida rajalegend ette ei näinud. Mees oli asunud ronima üles mäest, mille kalle muutus aina suuremaks. Uurijad jõudsid järeldusele, et eestlane oli kukkunud alla mäeküljelt, mille kalle oli 45 kraadi.

Orienteerumisvõistluse kaardil oli see koht märgitud ebatasase maastikuna ning võistlusrada ei näinud ette sellest mäest ülesronimist. «Korraldajad ei saanud ette näha, et võistleja valib sellise tee,» ütles Neher.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles