Linnavalitsus esitas TLT kohta politseile kuriteoteate

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Tallinna Linnatranspordi AS.
Tallinna Linnatranspordi AS. Foto: Sander Ilvest

Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) nõukogu esimees Kalle Klandorf pöördus politsei poole, et saada selgust, kas TLT sisejuurdluse käigus välja tulnud probleemid võivad osundada õigusrikkumistele.

«TLTs on viimase aasta jooksul rakendatud mitmeid muudatusi alates hangetest kuni dokumendisüsteemideni, et korruptsiooniriski vähendada. Paraku näitas TLT sisekontrolöri aruanne, et vaatamata uuendustele ei ole kõik tehingud ja laoarvestus siiski läbipaistvad ning on ruumi kahtlustele, mille kontrollimise pädevust ei ole TLTs ega Tallinna linnavalitsuses,» ütles Klandorf.

Ta on sisejuurdluse tulemusi arutanud ka juhatuse esimehe Deniss Boroditšiga ja edasised otsused sõltuvad politsei hinnangust sisejuurdluse tulemustele.

TLT juhatuse esimees Deniss Boroditš rõhutas läbipaistvuse vajadust, sest TLTs ei ole kohta korruptsioonile. «Kuna meil on väga halb kogemus ja me ei taha, et korruptsioonijuhtumid TLTs kunagi korduksid, toetame seda, et politsei oma hinnangu annaks,» ütles Boroditš.

Boroditši sõnul on viimase aasta korruptsiooniennetuse meetmed andnud juba ka positiivset majanduslikku mõju. «Näiteks on linnatranspordi varuosade kulu süsteemi läbipaistvamaks muutmise järel vähenenud sama töö mahu juures kolmandiku võrra. Nende eesmärkide saavutamiseks oleme uuendanud TLT personali, teeme koostööd õiguskaitseorganitega ja kahtluse korral esitame kuriteoteate. Näiteks möödunud aasta augustis esitasime kuriteoteate endise haldusdirektori Toivo Moorasti suhtes, mille järel alustati ka kriminaalmenetlust,» ütles Boroditš.

TLT esitas tänavu oktoobris endistele töötajatele, kelle osas käib kriminaalmenetlus, tsiviilhagi summas 1,9 miljonit eurot.

Klandorf tõi välja, et korruptsiooniennetuseks on kavas hakata linnaettevõtteid tsentraalselt auditeerima. «Tallinna linna organisatsioonis kehtib korruptsioonile nulltolerants. Meilt oodatakse ausust ja läbipaistvust ja reageerime vähimagi korruptsioonikahtluse puhul väga tõsiselt, pöördudes kohe politsei poole,» sõnas Klandorf.

Tallinn on avanud korruptsioonivihje telefoni 640 4002, kuhu helistades saab anonüümselt automaatvastajale teate jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles