Õnnetus Pärnu maanteel: autojuht on tuvastatud, kuid mitte tabatud (9)

Copy

Täna hommikul sõitis Tallinnas Nõmmel Rohelisel tänaval sõiduauto elumajja. Majas viibinud kaheksa-aastane laps sai vigastada. Autojuht lahkus sündmuskohalt. 

Häirekeskus sai juhtunust teate kell 6:45. Esialgsetel andmetel oli sõiduauto Mercedes Benz kaotanud juhitavuse ning sõitnud tee ääres asuva maja seina. 

Majas viibisid õnnetuse hetkel kaks last, kellest üks sai ka viga. Kaheksa-aastane laps viidi tervisekontrolliks haiglasse. Politsei- ja piirivalveameti kommunikatsiooni peaspetsialist Kristjan Lukk selgitas, et laps ei saanud õnneks suuri vigastusi ning lubati peagi tagasi koju. 

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kristjan Lukk ütles, et politsei otsib endiselt sündmuskohalt põgenenud autojuhti. «Politsei on teinud kindlaks sõiduki omaniku, kes sõidukit enam ei kasuta,» ütles Lukk. 

Praeguseks on politsei Lukki sõnul hommikul Nõmmel õnnetusse sattunud sõiduauto võimaliku juhi ka tuvastanud, kuid pole teda veel tabanud. PPA palub õnnetusse sattunud juhil ja kõigil, kes juhtusid seda liiklusõnnetust pealt nägema, võtta politseiga ühendust PPA infotelefonil 612 3000, mis töötab argipäeviti kell 8-19 või kirjutada aadressil pohja.lmt@politsei.ee.

Elamispinna otsingul

Kaks perekonda, kes kannatada saanud hoones elasid, asusid ühismeedia abil kiirelt uut elamispinda otsima. 

Ühe õnnetusse sattunud pere isa kirjeldas postituses, et Nõmme linnaosavalitsus on seni peredele pakkunud asenduspinnaks kodutute varjupaika, kuid perede soov on leida siiski korralik rendipind.

Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis selgitas, et perele pakuti kriisikorterit ning tegemist pole kindlasti mitte kodutute varjupaigaga.              

«Tallinna linnal on valmisolek õnnetusse sattunud peresid abistada Tallinna Sotsiaaltöökeskuse kaudu, kus aadressil Tuulemaa 6 paiknevad kriisikorterid. See on esmane ja ajutine lahendus kui inimene on kaotanud kodu. Kui elukoha probleem on pikemaajalisem, siis abistab Tallinna linn peresid eluruumi tagamisel,» kinnitas Šillis.

Šillise sõnul võttis Nõmme linnaosa valitsuse sotsiaalhoolekande osakond täna ise perega ühendust ning pakkus aadressil Tuulemaa 6 paiknevat kriisikorterit ajutise lahendusena.

«Võime kinnitada, et Nõmme linnaosa valitsus ei jäta abivajavaid peresid ilma sotsiaalhoolekandelise abita. Oleme valmis perekondade soovil toetame neid uue üüripinna leidmisel ning tekkida võivate täiendavate kulude hüvitamisel,» lisas Šillis.

Kuna maja konstruktsioonid said viga, käis hoonet toestamas ka päästjad. Päästeamet pressiesindaja sõnul kutsusid päästjad pärast hoone toestamist kohale tehnilise järelevalveameti, kes hoone konstruktsiooni edasi oskab hinnata. 

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles