Video ja fotod: ATKO nädal – lämmatav toss, rikkis uksed ja paduhilinemised (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Tossav ATKO buss
Tossav ATKO buss Foto: Facebook

Probleemid enamikku Harjumaa liine teenindavate bussifirma ATKO liinidega jätkuvad, vaatamata teravale avalikule tähelepanule ja peagi lõppevatele lepingutele – kas bussifirma on tõesti käega löönud ja ei püüagi enam vähegi tasemel teenust pakkuda?

Sotsiaalmeediavõrgustiku Facebook grupi StoppAtko mööduva nädala sissekanded räägivad sellest, et busside hilinemisest on saanud erandi asemel norm, liinidel sõidavad ilmselgelt tehniliselt mittekorras bussid ning reisijates tekitab pahameelt bussijuhtide tähelepanematus ja liikluseeskirjade rikkumised.

Katkised bussid

Kõige enam äratas nädala vältel tähelepanu ja tõi kaasa ka teate politseile buss numbrimärgiga 116BJH, mille mootor on sedavõrd rikkis, et selle väljutatav sinine suits kipub lämmatama kaasliiklejaid ja neilt vaatevälja ära võtma.

Näiteks neljapäeva hommikul läbis see buss Tabasalu liini 108 teenindades Tabasalu ja jäi sellisena ühe tähelepaneliku kodaniku videole.

Kuigi rikkus bussist teavitati nii ATKO dispetšerit kui ka politseid, oli sama buss jätkuvalt liinil ka päev hiljem ja jäi näiteks selle foto peale:

Foto: Facebook

...ja sellele fotole

Tossav ATKO buss
Tossav ATKO buss Foto: Facebook

Sellele, et ettevõte on bussi mootoriprobleemide osas silma lihtsalt kinni pigistanud, viitab aga asjaolu, et sama buss tossas üle mõistuse palju juba kolm nädalat tagasi Rummus. Nii palju, et üks möödakäija seda pildistada otsustas:

Foto: Lugeja foto

Kuid lisaks kärssava mootoriga masinale sõitis sel nädalal ringi ka buss, millel sai ust avada vaid … toore füüsilise jõuga.

«Loo-Tallinn 106A bussiuksed ei avanenud Pae peatuses, juht kangutas manuaalselt esiukse lahti, et peatuses inimesi maha panna, nüüd ei lähe uks enam kinni. Rahvas istub bussis, bussijuht kurdab telefonis kellelegi «Ma ei saa sõita nii, lahtise uksega ei tohi»,» - nii kirjeldas oma laupäevast sõitu üks ATKO reisija.

Lõpuks saadi uks siiski ka kinni ja buss sõitis edasi, aga Balti jaamas pidi ikkagi seda lahti kangutama.

Juhtide hooletus ja seaduserikkumised

Alles eile ehk laupäeva õhtul andis üks reisija teada, et oli liinil number 104A sõitvas bussis ainuke reisija ja soovis Keskturu peatuses maha minna, vajutas selleks käsipuudel olevat Stopp-nuppu ja tõusis püsti, kuid bussist soovitus kohas välja pääseda tal ei õnnestunud. «Härra bussijuht otsustas tuimalt minu peatusest mööda sõita ning mitte peatuda,» kirjutas pettunud reisija.

Selge liikluseeskirjade rikkumine ja reisijate ohtu seadmine leidis aset aga 11. oktoobri kella 16 ajal, mil liini 106A Loo-Tallinn teenindava bussi juht  rääkis roolis olles mobiiltelefoniga:

Foto: Facebook

Vaid mõned päevad varem ehk 7. oktoobril olid reisijad avastanud, et sama juht on paigaldanud tahvelarvuti rooli ja armatuurlaua vahele ning vaatab sealt reisi ajal oma lemmiksaateid. Samuti oli ta ka varem sõidu ajal pikki kõnesid pidanud ja reisijate sellekohastele märkustele mitte reageerinud.

Lisaks muidugi kümned vähemalt 20-minutilised hilinemised või reiside sootuks ärajäämine, mille kohta saab igaüks lugeda siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles