Tuleviku naiskond tagas kindlalt jätkamise meistriliigas

Kristiina Liiv
, reporter
Copy
Tuleviku naiskond üllatas tänavusel jalgpallihooajal kõiki jalgpallivaatlejaid. Verinoorele koosseisule toetuv võistkond sihib enne hooaja viimast mängu kõrget viiendat kohta.
Tuleviku naiskond üllatas tänavusel jalgpallihooajal kõiki jalgpallivaatlejaid. Verinoorele koosseisule toetuv võistkond sihib enne hooaja viimast mängu kõrget viiendat kohta. Foto: Maarika Hiiemäe

Naiste meistriliiga eelviimasele voorule läks laupäeval koduväljakul Tartu SK10 Premiumi võõrustanud Tuleviku ja Suure-Jaani Unitedi ühendnaiskond vastu teadmisega, et võit tagab neile meistriliigasse püsimajäämise üleminekumänge pidamata. Tartlannadele oli kõrgliigast langemine kindel juba enne laupäevast kohtumist. Tulevikul aga oli kaalul palju ja Viljandi saigi esimese poolaja väravatest 2:0 võidu.

Mäng algas Tuleviku kõrge pressiga ning tartlannad ei pääsenud selle alt sisuliselt kuni poolaja lõpuni. Agressiivne keskväljasurve hoidis mängu vastaste väljakupoolel ning juba esimese kümnekonna minuti jooksul jäeti kasutamata mitu võimalust pall väravasse suunata, selgus Viljandi Tuleviku pressiteatest.

17. minutil võttis vasakul ründeäärel tegutsenud Teisi Toomsalu trahvikastis mitu mängijat korraga ette, triblas neist mööda ning lõpetas rünnaku kindla pealelöögiga, mille vastu SK10 väravasuul seisnud Angela Sööt oli võimetu. Viljandi sai otsitud varajase avavärava ning asus kohtumist 1:0 juhtima.

Rünnakud tartlannade värava suunas aga jätkusid ning vaid kümme minutit hiljem viis Gerda Johanna Leichter Tuleviku 2:0 juhtima, kui leidis 20 meetri kaugusel väravast hea löögipositsiooni ning saatis palli kauglöögiga Tartu värava ristnurka. Mõne minuti möödudes proovis Leichter samast kohast peaaegu identset lööki, ent pall põrkas väravaposti, mille järel vastased suutsid selle klaarida.

Teisele poolajale tuli Tartu vastu oluliselt jõulisemalt ning viljandlannad leidsid end veidi ootamatult tagaajaja rollist: pallivaldamisprotsent kaldus vastaste poole ning SK10 Premium suutis mängu suruda Tuleviku värava alla. Tartu läbimurded kaitseliinist muutusid üha sagedasemaks, teeniti ridamisi nurgalööke ning paaril korral suutis Tuleviku väravat valvanud Reti Talts palli väravavahialast tõrjuda suurte raskustega.

Viimasel veerandtunnil rauges siiski ka tartlannade jaks. Teisi Toomsalu ja vahetusest sekkunud tipuründaja Katarina Põldur hoidsid nende kaitseliini kiirete kontrarünnakutega surve all kuni lõpuvileni, mis tähistas Viljandile suurt vabanemist. Hoolimata kolme nädala pärast Tartu Tammeka vastu koduväljakul peetava hooaja viimase kohtumise tulemusest on tänavu noore koosseisuga meistriliigasse tõustes hiiglasliku väljakutse vastu võtnud Tuleviku naiskond endale kindlustanud kõrgliiga koha ka järgmiseks hooajaks ning teinud seda vastu paljude ootusi ilma üleminekumängudele kukkumata.

Et Tammeka ei suutnud laupäeva õhtul peetud kohtumises Põlva Lootose naiskonda alistada ning viigistas Sepa jalgpallikeskuses nendega peetud mängu 1:1, vajab ta 3. novembril järveäärsel kunstmuruväljakul Viljandiga peetavast kohtumisest kindlasti võitu, et üleminekumängudele langemist vältida. Viljandlannade motivaatoriks tolles kohtumises on soov kindlustada oma meistriliiga debüüthooajal viies tabelikoht. Selleks piisab Tammeka vastu ka ükskõik millise skooriga viigist, sest enne toda kohtumist on Tulevik ja Tammeka kohtunud kolm korda, millest on Tulevikul vöö vahel üks võit, üks viik ja üks kaotus ning omavaheliste mängude väravate vahe on Tuleviku kasuks 8:4.

Tänavu Tuleviku naiskonna kindlaks esiründajaks tõusnud Teisi Toomsalu soovib kindlasti hooaja lõpetada kahekohalise arvu tabamustega. 2017. aastal naiste esiliigas vaid 14-aastasena debüteerides sai ta oma nimele kolm tabamust, mullu oli ta esiliigas täpne viiel korral. Tänavu, oma esimesel meistriliiga hooajal on aga Toomsalu 14 kohtumise jooksul kirja saanud juba üheksa väravat. Selle tulemusega on Toomsalu kogu meistriliiga arvestuses väravalööjate pingereas kõrgel kuuendal kohal.

Naiskonna hooaja viimase kohtumise avavile kõlab järveäärsel kunstmurväljakul 3. novembril kell 14.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles