Sordost ilma jäänud Mäkinen kiitis Meeke’i

Postimees Sport
Copy
Tommi Mäkinen (keskel).
Tommi Mäkinen (keskel). Foto: EIBNER/Alexander Neis / imago images / Eibner

Toyota rallimeeskonna pealik Tommi Mäkinen on rahul, et Kris Meeke on hooaja teises pooles näidanud head kiirust ja toonud tiimile väärtuslikke punkte.

«Kris on viimastel rallidel teinud häid tulemusi ja toonud meeskonnale punkte,» ütles Mäkinen sarja kodulehekülje vahendusel. «Ta oli hooaja algul surve all, kuid nüüd pole eksimusi sisse tulnud,» lisas neljakordne maailmameister.

Toyota pealik soovis järgmisel hooajal oma meeskonnas näha Dani Sordot, kuid hispaanlane pikendas Hyundaiga lepingut. Mäkineni hinnangul on Meeke näidanud hooaja teises pooles Sordole sarnast stabiilsust.

«Krisil on väga-väga hea kiirus ja ta toob meeskonnale häid punkte. Ta ajab oma asja,» kordas Mäkinen. «See on väga sarnane käitumine Danile. Tal ei ole (enam) mingisugust survet ja tegeleb oma asjadega,» rääkis Mäkinen.

Toyota pole järgmiseks hooajaks ühegi sõitjaga lepingut sõlminud. Kui isegi on, siis avalikkus pole sellest teadlik. Spekulatsioonide kohaselt jätkab Toyotas eestlane Ott Tänak ja tema meeskonnakaaslaseks saab noor soomlane Kalle Rovanperä.

Kas kolmandaks sõitjaks saab põhjaiirlane Meeke või soomlane Jari-Matti Latvala? Kui tiimijuhil paluti Meeke’i ja Latvalat võrrelda, siis vastas Mäkinen, et alates Saksamaa rallist on tugevam olnud põhjaiirlane.

Loe ka: «Autosport: Toyota on Latvala ja Meeke’i vahel valiku langetanud»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles