Viljandi kandis polnud teedele soola veel vaja (2)

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Aktsiaseltsi Eesti Keskkonnateenused Lääne regiooni tänavahooldusmeister Janno Laht firma soolalao ees. Pilt on tehtud mõni aasta tagasi.
Aktsiaseltsi Eesti Keskkonnateenused Lääne regiooni tänavahooldusmeister Janno Laht firma soolalao ees. Pilt on tehtud mõni aasta tagasi. Foto: Elmo Riig

Kui mõnel pool Eestis muutusid teed reede õhtul ja sellele järgnenud ööl libedaks ning neid hakati soolatama, siis Viljandi linnas ja maakonnas jäi sool esialgu ootele.

Viljandi linna tänavate ja maakonna riigiteede heakorra eest hoolitsevad aktsiaseltsi Eesti Keskkonnateenused Lääne regiooni töömehed. Ettevõtte tänavahooldusmeister Janno Laht ütles laupäeva hommikul, et Viljandi piirkonnas saabunud külm kuivatas teed ning neid soolatada ei olnud tarvidust linnas ega maakonnas.

«Tean, et Pärnu ja Tallinna kandis puistati soola, aga meil õnneks kuivasid teed ära,» lausus ta. «Igaks juhuks panime reede õhtul masinad ja mehed valmis, aga välja sõita polnud vaja. Oleme libedatõrjeks valmis, patrullime ja hoiame olukorral silma peal.»

Laht nentis, et sel sügishooajal pole Viljandi linnas ega maal libedustõrjet veel tehtud. Eelmisest sügisest, talvest ja kevadest jäi osa soola üle ning koos sellega on praegu laos ootel ligikaudu 4000 tonni soola.

Ilmajaama esialgseil andmeil oli Viljandis laupäeval hommik ööst külmem ning õhutemperatuur laskus –1,6 kraadini.

Maanteeameti liiklusjuhtimiskeskus andis teada, et laupäeva varahommikul olid teed valdavalt soolamärjad või märjad Eesti põhjaosas. Amet kutsus üles ettevaatlikkusele ning soovitas hoida tavapärasest suuremat pikivahet. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles