Mulgi vald tegi õpetajatele kummarduse

Sakala
Copy

Mulgi valla haridustöötajad kogunesid reedel Karksi-Nuia kultuurikeskusesse, kus neid tänasid vallajuhid ja neile anti kätte preemiad.

Kultuurikeskuse juhataja Kai Kannistu ütles, et õpetajate päeva üritusele said kutse kõik valla haridusasutuste õpetajad ning kohale tuli 110 kutsutut. Neid tervitasid vallavanem Imre Jugomäe ja vallavolikogu esimees Arvo Maling.

Mulgi valla aasta teenekaimaks õpetajaks tunnistati Kitzbergi gümnaasiumi õpetaja Ille Mõts ja aasta õpetajaks Abja gümnaasiumi õpetaja Kadi Kask. Aasta haridusasutuse juht on Halliste põhikooli direktor Merle Hüva, aasta noorõpetaja Airika Gaston Halliste põhikoolist ning aasta alushariduse õpetaja Mõisaküla lasteaia õpetaja Tiina Raba. Pikaajalise töö eest tänas vald Anu Kangurit Halliste lasteaiast.

Nagu Kannistu vahendas, tunnustati ka Mulgi valla kollektiivide juhendajaid, kelle tantsurühmad ja laulukoorid Tallinna laulu- ja tantsupeol valda esindasid. Tänukirja ja meene said tantsujuhid Anneli Arraste ja Ants Arro ning dirigendid Kadi Kask, Sirje Veerme, Siirius Sikka, Ivi-Heljo Harju, Kertu Kukka ja Ülle Roomets.

Pidulikul üritusel musitseerisid Adeele Jaago ja Jaan-Eerik Aardam. Kõlasid näitleja ja laulukirjutaja Adeele Jaago omaloomingulised palad, mille vahele oli põimitud eestikeelset luulet. Kai Kannistu arvates sobis kava emakeeleaastasse imeliselt.

«Õpetajad said osa ka rikkalikust suupistelauast ja maitsvast tordist,» lisas ta. «Tervituseks löödi kokku pokaale, mille sisu oli pärit Polli õunaaedadest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles