Üks maailma tuntumaid arvutitootjaid koondab tuhanded töötajad (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
HP serverarvutite valmistamine.
HP serverarvutite valmistamine. Foto: DONNA CARSON / REUTERS

USA arvutitootja Hewlett-Packard (HP) teatas neljapäeval, et koondab restruktureerimise käigus kuni 9000 töötajat ehk ligemale 16 protsenti tööjõust. 

Ettevõttel on üle kogu maailma ligikaudu 55 000 töötajat. 7000–9000 töötaja koondamine läheb arvutitootjale maksma umbes miljard dollarit. Koondamised viiakse lõpule 2022. aastal. Muutused on toimunud HPs juba mõnda aega. Augustis teatas näiteks ettevõtte tegevjuht Dion Weisler, et astub järgmisel aastal tagasi. 

HP tulevane tegevjuht Enrique Lores ütles neljapäeval, et alustab firma ajaloos uut peatükki. Enda sõnul loodab ta eelkõige tuua täiendavat raha investorite taskutesse ning on valmis tegema agressiivseid muudatusi, et see ressurss kusagilt leida. Samuti ütles ta, et suured muudatused võivad oodata ka HP senist ärimudelit. 

HP kiitis neljapäeval muuhulgas heaks ka viie miljardi dollari ulatuses aktsiate tagasiostmise ja plaanib 2020. aastal genereerida ligemale kolm miljardit dollarit vaba raha, millest 75 protsenti läheb investoritele 10-protsendise kvartalidividendi tõusuga. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles