Shaunae Miller-Uibo: treener käskis mul Maiceli võistluse vaatamise lõpetada (1)

Toimetas Andres Vaher
Copy
Õnnelik paar: Shaunae Miller-Uibo ja Maicel Uibo öösel hõbemedaleid nautimas.
Õnnelik paar: Shaunae Miller-Uibo ja Maicel Uibo öösel hõbemedaleid nautimas. Foto: HANNAH MCKAY / REUTERS

Doha MMil 400 m jooksus hõbemedali saanud Shaunae Miller-Uibo tõdes, et abikaasa Maiceliga samal õhtul võistelda oli raske katsumus, kuid koos medal võita pakkus see-eest võrratu elamuse.

«Töötasime mõlemad meeletult kõvasti. See on õnnistus. Olen Maiceli üle eriliselt rõõmus,» vastas Bahama jooksustaar pressikonverentsi esimesele küsimusele, kuidas ta tunneb end õhtul, mil võitis abikaasaga samal ajal medali.

«Bahamas armastatakse teda. Iga kord, kui ta tuleb koju, kutsutakse teda seal Kariibi meheks!» lisas Shaunae Miller-Uibo.

«Avastasime tegelikult alles mõne nädala eest, et meie alad lõppevad samal õhtul. Teadsime, et meil saab olema tavalisest pisut raskem, sest teise võistlusele kõrvalt kaasa elada on päris keeruline. Aga leidsime oma viisi. Ka täna vaatasin ta võistlust ja treener ütles siis: «OK, Shaunae, pane nüüd telefon ära!» Loodetavasti järgmisel aastal meie stardid ei kattu. Aga koos medalit tähistada on siiski suurepärane tunne,» kirjeldas Eesti kümnevõistleja abikaasa tundeküllast õhtut.

Jooksu kohta, kus ta ise sai kirja kõigi aegade kuuenda aja 48,37, kuid pidi ometi tunnistama Bahreini esindaja Salwa Eid Naseri (48,14, kõigi aegade kolmas) paremust, lausus Miller-Uibo: «Lasin ta kurvis liiga kaugele ette. Tegin tugeva lõpu, kahjuks sellest ei piisanud. Aga 48,3!? Ma ei saa kurta. Tegin, mida teadsin, et olen suuteline. Oli suurepärane jooks.»

Eesti-Bahama õnnelik hõbepaar.
Eesti-Bahama õnnelik hõbepaar. Foto: TAIRO LUTTER / PM/SCANPIX BALTICS
Shaunae Miller-Uibo aitab kaasat pärast tolle rasket katsumust.
Shaunae Miller-Uibo aitab kaasat pärast tolle rasket katsumust. Foto: Petr David Josek / AP
Shaunae ja Maicel ning samuti vapralt võidelnud Janek Õiglane.
Shaunae ja Maicel ning samuti vapralt võidelnud Janek Õiglane. Foto: TAIRO LUTTER / PM/SCANPIX BALTICS
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles