Valitsus hakkab erarahaga riiki ehitama (8)

Ege Tamm
, reporter
Copy
Siseministeeriumi hoone Tallinnas Pikal tänaval on maja peremehe Mart Helme sõnul ebasobiv. Uue hoone ehitamiseks võiks tema arvates kaasata erainvestorid.  
Siseministeeriumi hoone Tallinnas Pikal tänaval on maja peremehe Mart Helme sõnul ebasobiv. Uue hoone ehitamiseks võiks tema arvates kaasata erainvestorid.  Foto: Eero Vabamägi

Kahe kuu pärast peavad kõik ministeeriumid tegema valitsusele ettepanekud, mida saaks nende valdkonnas ellu viia ettevõtjate rahaga.

Ministeeriumitele on antud ülesanne teha detsembriks ettepanekud projektide kohta, mida võiks ellu viia PPP-projektina ehk avaliku ja erasektori koostöös. Seni on räägitud plaanist ettevõtjate toel valmis ehitada neljarajalised maanteed, ent nüüd tahetakse samal viisil valmis saada muidki rajatisi.

«Valitsuse soov on PPP-projekte näha. Me ei räägi ainult teedeehitusest, vaid soovime seda näha ka teistes valdkondades laiemalt,» sõnas peaminister Jüri Ratas eile valitsuse pressikonverentsil. Peale teeprojektide on fookuses ka hooned.

Siseminister Mart Helme ütles, et neil on välja pakkuda juba terve hulk projekte, mida avaliku ja erasektori koostöös ellu võiks viia. Ta tõi näiteks, et teoreetiliselt oleks eraraha toel võimalik välja ehitada kasvõi piir. «Piirirajatiste puhul on see üks alternatiiv, kui meil tekib ehitusvõimsustega probleeme, et võtame väljastpoolt, aga see on pigem teoreetiline variant. Esialgu loodame, et saame oma jõududega hakkama,» täpsustas Helme.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles