PM Walesis. Tänak: meil on nädalavahetuseks kindel plaan olemas

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: OZAN KOSE / AFP

MM-sarja liider Ott Tänak rääkis meediaga pärast shakedowni kaheksandat kohta, et teed on küll libedad, aga seda teati juba varem. Rehvivalikuga midagi kohapeal nuputama ei hakata, sest kindel plaan pandi juba varem nädalavahetuseks valmis. 

Shakedowni põhjal võib kindlalt öelda, et eesootab keeruline nädalavahetus. Reedeseks päevaks lubatakse kõva vihma, mis võib kaardid täiesti segi lüüa. «Kui ikka kõvasti vihma tulema hakkab ja rada väga märjaks läheb, siis see avaldab suurt mõju tulemustele,» rääkis Tänak. 

Konkurents on järjekordselt äärmiselt tugev ja kõrgete kohtade nimel tuleb rohkesti vaeva näha. «Nädalavahetuse juures on kõige olulisem kiire rütm võimalikult kiiresti saavutada, enesekindlus autos leida ja just järjepidevust peab säilitama,» sõnas eestlane. 

Ilmekas näide Tänaku põhjalikust tööst oli eile õhtul, kui saarlane oma auto juures tulesid ülima täpsusega paigaldas. Walesi ralli on rallikalendis üks erilisematest, sest kiiruskatseid läbitakse ka õhtupimeduses. «Tulede asend on tõesti väga tähtis, sest nendel on ka erinev ülesanne,» selgitas Tänak.

«Rehvide osas on meil kindel plaan juba varem tehtud ning siin midagi muutma ei hakka,» arvas Tänak, kes selgitas, et pehme ja kõvema rehvi kiiruse erinevust Walesis väga ei ole. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles