Postimees käis Tallinna lasteasutuste juures paiknevates kõrtsides uurimas, kas linnapea Mihhail Kõlvarti murel varahommikuste tülikate purjutajate pärast on alust.

Tellitakse õlut, tellitakse viina, tellitakse õlut koos viinaga. Vaadist voolab kuueprotsendist Taurust, kaks eurot poole liitri eest, nutikamad optimeerivad ja tellivad lauda vaat et poehinnaga kaheliitrises plastpudelis Tauruse. Saalitakse välisukse vahet, käiakse õues suitsul. Leti ees seisab heledas mantlis naine, käes kuldrenette täis kilekott. Tellib longero ja läheb lauda. Leti kohal laiutab silt: «Joo õlut, säästad vett.»

Väikeses saalis on nii eesti- kui ka venekeelseid laudkondi. Mõni põrnitseb üksinda enda ette, käsi ümber õlleklaasi. Üks mees koorib end laua taga paljaks – särk oli tagurpidi seljas. Kohvimasinast tulev värske kohvi jahvatamise lõhn annab aimu, et uus päev on koitmas, ja tööinimesed vaatavad toimuvat õlgu võdistades. Nii mõnigi Katariina baari klient on aga töö juba lõpetanud ning tulnud otse öövahetusest.

Kommentaarid
Copy