Inimene murdis kaarte posti viies augus jala

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba sama päeva õhtuks, kui õnnetus oli juhtunud, täitis Eesti Post postkontoriesises sillutises olnud augu killustikuga ning eile tähistati see torbikuga.
Juba sama päeva õhtuks, kui õnnetus oli juhtunud, täitis Eesti Post postkontoriesises sillutises olnud augu killustikuga ning eile tähistati see torbikuga. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi tuntud kunstnik Evi Kaur peab jõululaupäeva ja aastavahetuse lahases jalaga veetma, sest astus postkontori ees sügavasse auku ja murdis jala.

Pühadeplaanid uppi löönud intsident leidis aset üleeile kella 16 paiku, kui Kaur läks jõulukaarte Viljandi postkontori ees seisvasse kirjakasti panema. Kui tavaliselt minnakse kasti juurde otse kõnniteelt, siis Kaur lähenes sellele pisut kõverat trajektoori pidi ning astus ohtu aimamata postkontori tugiposti ja selle kõrval oleva prügikasti vahelt läbi.

«Mõni samm enne kasti, käsi peaaegu toimingut sooritamas, leidsin end ühtäkki näoli vastu maapinda,» kirjeldas kunstnik juhtunut. «Laialipudenenud ja määrdunud kirjad, verine käsi, rikutud riided ja lõikav valu jalgades. Selgus, et olin pahaaimamatult astunud sillutisekivide vajumisest tekkinud piklikku auku.»

Auk varitses juba ammu

Olles end ise kukkumise järel püsti aidanud, helistas kunstnik oma abikaasale ning kui too kohale jõudis, astusid nad ettevaatlikult postkontori teenindussaali, et ohtliku sillutise kohta selgitust nõuda.

«Kaks kohalekutsutud sidetöötajat ütlesid end täielikult mõistvat meie meelepaha,» rääkis Evi Kaur. Tema sõnade kohaselt oli sealt ka öeldud, et inimesed on juba kevadsuvest alates mitut puhku majaesise kohta märkusi teinud, kuid rahapuuduse tõttu ei saavat midagi ette võtta.

Sama auk on varem ära märgitud «Sakala» «Piitsa» rubriigis. Samal päeval, kui õnnetus juhtus, täideti auk killustikuga ning eilse päeva jooksul asetati sellele ka torbik.

Eesti Post tunnistab süüd

Evi Kaur on juhtunu pärast pahane ning leiab, et luumurd sai juhtuda kinnistuhaldaja lohakuse ja ükskõiksuse tõttu. Lihtsaid viise, kuidas oht likvideerida, olnuks mitu: nihutada suur prügikast augu kohale, täita auk killustikuga või tähistada see sildi või lindiga. Valgustust kõnealuse koha lähedal pole ja õhtupimeduses ei pruugi seda märgata isegi kramplikult maha vaadates.

Ehkki postkontori hoone ostis hiljuti selle kõrval asuv kaubanduskeskus Centrum, vastutab kinnistu korrashoidmise eest aasta lõpuni selle eelmine omanik ja edaspidi samas kohas rentnikuna jätkav Eesti Post.

Centrumi omanikeringi kuuluv Tiit Maisa ütles, et see on ka dokumentides fikseeritud.
«Tegu on väga kahetsusväärse looga,» leidis Maisa ning lisas, et kuna hoone ametliku üleandmiseni on jäänud vaid nädal, tuleb sillutis kiiremas korras üle vaadata.

Eesti Posti kommunikatsioonijuht Inge Suder kinnitas Maisa väidet ning palus kannatanult vabandust.

«Täpsustame veel kõiki juhtunuga seotud asjaolusid ja võtame Evi Kauriga ühendust,» ütles Suder.

Viljandi linnavalitsuse majandusameti spetsialist Harry Mägi lubas, et juhul kui intsidendi kohta laekub linnale avaldus, vastatakse sellele kindlasti.

«Selline asi ei kõlba kuskile,» sõnas Mägi peatänava ääres asuva kinnistu ohtliku sillutise kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles