Eesti ja Viljandi sõudjad noppisid kohalikul suurvõistlusel mitu pronksi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Sel nädalavahetusel võisteldi Viljandis kõrgetasemelisel noorsõudjate «Baltic Cupil», millest võttis osa enamik Läänemere maade koondisi. Kui eile ükski Eesti sõudja poodiumile ei jõudnud, siis täna oli märksa parem päev. 

Eile oli kavas võistlus klassikalisel 2000-meetrisel distantsil, mille finaali ükski Eesti paatkond ei jõudnud. Pühapäev nõudis sprindikiirust 500-meetrisel distantsil. Eesti paatkonnad noppisid täna kolm pronksi, neist viljandlased Rainer Oras ja Arved Rauba pälvisid kolmanda koha roolijata poiste kahepaadil. 

Viljandi sõudetreener Ruth Vaar avaldas rõõmu, et pühapäevane võistlus eestlaste jaoks märksa edukam oli. Ta rõhutas, et tase oli kõva, sest võistkonnad olid tugevate koosseisudega välja tulnud. «Vihma tõttu oli täna muidugi raskem võistelda.»

«Külalistele Viljandi võistlus ja linn väga meeldisid. Mitmed küsisid, kas siin oleks võimalik tulevikus laagreid korraldada, sest koht on ilus ja linn kompaktne, kõikjale jõuab jalgsi,» pajatas Ruth Vaar. Sõudetreener avaldas rõõmu selle üle, et võistlus sujus suuremate tõrgeteta.  

Kahepäevase jõuproovi peategelased olid 15–17-aastased noorsõudjad. Programmis oli kümme paadiklassi: üksikaeru ning paarisaeru kahe- ja neljapaadid ja ühepaadid nii poistele kui tüdrukutele. Punkte antakse riikide arvestuses: iga sõidu võitja toob oma koondisele 11 punkti ning sealt alanevate tulemustega korreleerudes väheneb punktisummagi. Korraldajamaale tehakse erand, sest igas võistlusklassis lubatakse välja panna kaks paatkonda: A- ja B-võistkond. Nõrgem võistkond siiski riigile punkte ei too. Võistkondlikult tuli võitjaks Saksamaa 195 punktiga, Eesti oli seitsmes 95 punktiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles