Sõudjad avasid pidulikult Viljandi järvel peetava suurvõistluse

Copy

Eeloleval nädalavahetusel, 28. ja 29. septembril on Viljandis kõrgetasemeline noorsõudjate "Baltic Cup", millest võtab osa enamik Läänemereriikide koondisi. Reede õhtul järve ääres olnud avamisel pidas kõnet Viljandi linnapea Madis Timpson ja õhku lasti ilutulestik. 

Eesti sõudeliidu info kohaselt on kahepäevase jõuproovi peategelased 15—17-aastased noorsõudjad, kellele sündmus annab järgmise aasta noorte MM-i silmas pidades hea võistlusväljundi ning ärgitab korralduskomitee hinnangul peale hilissuvist puhkepausi taas treeninglainele. Laupäeval asutakse tegudele, sest siis on kavas klassikaline 2000-meetrine distants: eelsõitudega alustatakse kell 9, finaalid peetakse alates kella 14-st. Pühapäev nõuab 500-meetrisel distantsil sprindikiirust – eelsõidud algavad kell 9, seejuures esimene finaal sõidetakse kell 11. Regatt lõpetatakse võistluspaigas pärast sõite kell 13.

Programmis on kümme paadiklassi: üksikaeru ning paarisaeru kahe- ja neljapaadid ja ühepaadid nii poistele kui tüdrukutele. Punkte antakse riikide arvestuses – iga sõidu võitja toob oma koondisele 11 punkti ning sealt alanevate tulemustega korreleerub punktisummagi – väheneb. Korraldajamaale tehakse erand, sest igas võistlusklassis lubatakse välja panna kaks paatkonda: A- ja B-võistkond. Siiski nõrgem võistkond riigile punkte ei too.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles