Reede, 27. september

Alice Lokk
, reporter
Copy
Robootika töötuba.
Robootika töötuba. Foto: Arvo Meeks

Viljandi muuseumis algab Teadlaste Öö festivali oasna Taibukate Teaduskooli juhendamisel kell 15 robootika töötuba «Märka ja toeta taibukese andeid». Osalema on oodatud nii lasteaia vanema rühma lapsed, algklasside õpilased kui ka robootikahuvilised täiskasvanud. Sissepääs muuseumi piletiga. Töötuba kestab ligi 1,5 tundi.

Viljandi kunstmuruväljakul kell 17 Eesti noorte U-14 jalgpalli meistrivõistluste mängus kohtuvad Viljandi JK Tulevik ja Raplamaa JK.

Viljandi spordihoones kell 19 Viljandi ja Porvoo sõpruskohtumine lauatennises. Vaksali tänav 4, Viljandi.

Sakala keskuses kell 11 Viljandi laste- ja noorteteatri Reky lastelavastus "Jussikese seitse sõpra". Soovituslik kolmandast eluaastast. Tallinna tänav 5, Viljandi.

Ugala teatris kell 19 «Saja-aastane, kes hüppas aknast välja ja kadus». Vaksali tänav 7, Viljandi.

Pilistvere rahvamajas kell 15 Pilistvere kihelkonna eakate päev. Külla tuleb näitleja Katrin Karisma. Tantsumuusikat teeb ansambel Viiser. Kohv ja kringel. Osalemissoovist teada anda hiljemalt 25. septembril telefonil 5301 2273, Silvi Annus.

Kell 18 algab Kolga-Jaani spordihoones maastikumäng. Kaardil tähistatud punktide otsimine ja ülesannete täitmine.

NÄITUSED

Viljandi vanas veetornis on avatud fotonäitus «Elujõud kaduvikus». Fotodelt leiab Viljandi vana kalmistu iidsed puud, kes on enda embusse haaranud raudristid  ja -aiad. Motiivid on jäädvustanud peaaegu kümneaastase vahega kahe põlvkonna hobifotograafid, isa ja poeg Ants ja Raigo Tõnisalu.  Veetorn on avatud kolmapäevast pühapäevani kella 10–17 septembri lõpuni. Näitus on avatud 29. septembrini. Laidoneri plats 5, Viljandi.

Viljandi muuseumis on 16. novembrini koostöönäitus Eesti ajaloomuuseumiga «Päris ja prii: 200 aastat talurahva vabastamisest Liivimaal, 150 aastat esimesest laulupeost» ja stendinäitus Mulgimaa ajaloost. Tel 433 3316. Laidoneri plats 10, Viljandi.

Heimtali muuseumis on jõulukuu lõpuni näitus «Kahlajad ja värvulised». Muuseum on avatud teisipäevast laupäevani kella 9–17.

Viljandi spordihoone fuajees 13. oktoobrini Viljandi fotoringi fotosein «Vol 37». Oma töödega on vaatajate ees Reelika Vološtšuk, Eeva Vitsut, Ade Aasmäe, Kairi Roomet, Külli Järvis, Ester Karm, Inga Teder, Marge Tammesalu, Madis-Siim Kull, Sergei Rodiukov, Kuuno Kuusik ja Meelis Heli. Valiku tegi Õie Pak. Vaksali tänav 4, Viljandi.

Uku keskuses 13. oktoobrini Viljandi fotoringi «Urbaniseerumine». Oma töödega on vaatajate ees Eeva Vitsut, Berit Sarap, Annabel Sõlg, Kairi Roomet, Külli Järvis, Inga Teder, Marge Tammesalu, Õie Pak, Gen-Horret Rand, Madis-Siim Kull, Sergei Rodiukov, Kuuno Kuusik ja Meelis Heli.  Valiku tegi Maris Tomba. Tallinna tänav 41, Viljandi.

Viljandimaa hoolekandekeskuses 31. oktoobrini Viljandi fotoringi «Lilleaed». Oma töödega on vaatajate ees Kaja Tammesalu, Õie Pak, Siim Luhtoja, Georg Tamul, Raul Kukk, Madis-Siim Kull ja Meelis Heli. Lastekodu tänav 6, Viiratsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles