Video: Vene lahingumasinad kukkusid taevast alla (6)

Copy
Kaks Venemaa lahingumasinat kukkusid langevarju vea tõttu puruks.
Kaks Venemaa lahingumasinat kukkusid langevarju vea tõttu puruks. Foto: Twitter / Rob Lee

Eelmisel nädalal Venemaal Orenburgi oblastis toimunud õppusel Tsentr-2019 leidis aset kummaline vahejuhtum. 

Nimelt harjutati õppuse käigus lahingumasinate lennukist väljaheitmist ja langevarju abil maapinnale toimetamist, aga vähemalt kahe lahingumasina puhul langevarjud ei avanenud ja masinad langesid kõva prantsatusega vastu maad ja purunesid.

Kaitseministeerium oli sunnitud vahejuhtumit tunnistama, kuna ühismeedias avaldati ebaõnnestunud maandumisest pilte ja videoklippe.

«Mõlemad lahingumasinad said kokkupõrkel maapinnaga viga, õnnetuse põhjuseks on vigased langevarjud,» vahendas riiklik uudisteagentuur TASS ministeeriumi avalduses öeldut.

Sõjavägi kinnitas, et lahingumasinate pardal inimesi ei olnud ja keegi seega õnnetustes viga ei saanud. Anonüümseks jäänud allikas aga ütles portaali The Moscow Times teatel, et vähemalt viis langevarjurit toimetati lahingumasinate ebaõnnestunud maandumise tõttu õppustelt haiglasse.


Õppus Tsentr-2019 viidi läbi Venemaa, Hiina, India, Pakistani ja veel nelja Kesk-Aasia riigi osalusel ning selle raames oli põhirõhk terrorismivastasel võitlusel. Kokku osales õppusel 130 000 sõjaväelast ja õppusi käis vaatamas ka Venemaa president Vladimir Putin.

Õppused toimusid Orenburgi oblastis.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles