Sadakond õpetajat tutvus Ugala uue hooaja plaanidega

Kristiina Liiv
, reporter
Copy
Ugala teatri uus loominguline juht Tanel Jonas rääkis õpetajatele uue hooaja mängukavast.
Ugala teatri uus loominguline juht Tanel Jonas rääkis õpetajatele uue hooaja mängukavast. Foto: Heigo Teder

Teisipäeval kogunes Ugala teatrisse sadakond Viljandi linna ja maakonna õpetajat, et tutvuda lähemalt 100. hooaega tähistava teatri uuslavastustega, selgub Ugala pressiteatest. Tervitussõnad ütles õpetajatele uus teatrijuht Garmen Tabor. 

Ugala uus loominguline juht Tanel Jonas tutvustas õpetajatele hooaja jooksul esietenduvaid lavastusi. Hooaja avalavastust "Saja-aastane, kes hüppas aknast välja ja kadus" said õpetajad veel samal õhtul oma silmaga näha. Lähemalt sai kuulda ka Andres Noormetsa komöödiast "Lotomiljonärid", mis toob lavale lõbusa telemängu ja suurimad lotovõidud. Kohalviibijates palju elevust tekitanud lavastus esietendub Ugala suures saalis 9. novembril. Jonase sõnul jõuavad hooaja teises pooles lavale ka Taago Tubina uuslavastus ning Taavi Tõnissoni lastelavastus "Piruka magus põhi".

Ugala dramaturg Liis Aedmaa astub sügisel lavastaja rolli lavatsusega "Kui me nüüd ei sure, ei sure me kunagi". Koos näitleja-dramaturgi Laura Kallega toovad nad novembris lavale rohkete lauludega lavakava ajast, mil Ugala teater oli alles 17-aastane. Vaatajate ette jõuab see esimest korda 30. novembril teatri väikeses saalis. Detsembris esietendub Oleg Titovi lavastus "Tuhkatriinu".

16. oktoobril jõuab lavale Vallo Kirsi noortelavastus "Kuidas minust sai HAPKOMAH". See tuuakse vaatajateni koos Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunsti 13. lennuga ning põhineb samanimelisel raamatul, milles sisalduvad lood narkosõltuvusest Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles