Põhja-Tallinnas tegutsevad fotode sarivargad

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy

Politsei algatas menetluse piltide varguse kohta Põhja-Tallinnas Stroomi keskuse juures olevalt pop-up-fotonäituselt.

Turvavideote salvestustelt on näha, et pildid varastati linnaosavalitsuse korraldatud näituselt  ajavahemikul 29. augustist kuni 1. septembrini, kusjuures vargil käidi lausa kolm korda. Videolt on näha, et kui esimesel korral oli tegemist poisikeste kambaga, siis kahel järgneval korral tegutsesid täiskasvanud inimesed. Kokku viidi näituselt minema viis pilti, teatas linnaosavalitsus.

Põhja-Tallinna vanema Peeter Järvelaidi sõnul tegeleb vargil käinud isikute tuvastamisega politsei. «Kui eelmisel aastal toimusid kõik linnaosa korraldatud tänavanäitused Kalamajas ja Pelgulinnas, siis sel aastal viisime fotokunsti ka Pelguranda ja Koplisse. Kahjuks viis näitust kümnest langesid vandaalide või varaste ohvriks. Kuid loomulikult ei kavatse me jonni jätta ja jätkame tööd selle nimel, et Põhja-Tallinn muutuks veelgi turvalisemaks ja kaunimaks paigaks,» ütles Järvelaid.

Linnaosavanem lisas, et ootab endiselt, et pildivargad oma südamehäält kuulaksid ja temaga ühendust võtaksid. «Veel ei ole hilja kahetsust väljendada ja tuua varastatud teosed linnaosavalitsusse,» märkis ta.

Linnaosavalitsuse korraldatud Põhja-Tallinna pop-up-fotonäituste sari toimus kolmandat aastat ja kestis maikuust kuni septembri keskpaigani. Näitused toimusid eri kohtades avalikus linnaruumis, kus igal nädalal tutvustas oma loomingut uus fotokunstnik. Varaste lemmikuks osutunud näituse autor on Tatjana Mäeots ja varastatud piltide ühiseks motiiviks on Stroomi rand. Põhja-Tallinna valitsus palub kõigil, kel on informatsiooni pildivarguse kohta, anda sellest teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles