Neljapäev, 26. september

Sakala
Copy
Ugala teatri uuslavastus "Saja-aastane, kes hüppas aknast välja ja kadus".
Ugala teatri uuslavastus "Saja-aastane, kes hüppas aknast välja ja kadus". Foto: Siim Vahur

26. septembril kutsub Viljandi muuseum Teadlaste Öö festivalil osa saama õunapäevast.  Kell 13 räägib maaülikooli Polli aiandusuuringute keskuse spetsialist Kristine Volens muuseumi loodustoas põlistest õunasortidest, aretistest ning õunte kogumisest ja säilitamisest. Avatud on õunasortide väljapanek ning õunu saab degusteerida ja oma lemmikut valida. Muuseumi arhiivkogu kuraator Heli Grosberg annab ülevaate maakonna suurimatest õunaaedadest ja Viljandi esinduslikematest aedadest ja aednikest XX sajandi alguses. Kell 14.45 saab Elli Vendla juhendamisel kätt ja osavust proovida fruktodisaini töötoas, kus õpitakse valmistama söödavaid kaunistusi köögi- ja puuviljadest. Kaasa palutakse võtta isiklik koorimisnuga, lõikelaud, 2-3 suuremat õuna, porgandit või kartulit. Töötoas osalemine maksab 3 eurot. Võimalik on osaleda ka ainult töötoas. Töötuba kestab umbes kaks tundi.

Ugala teatris kell 19 «Saja-aastane, kes hüppas aknast välja ja kadus». Vaksali tänav 7, Viljandi.

NÄITUSED

Viljandi Linnagaleriis 26. septembrini Malle Londoni juubelinäitus  «Akvarell ja kalligraafia». 

Viljandi vanas veetornis on avatud fotonäitus «Elujõud kaduvikus». Fotodelt leiab Viljandi vana kalmistu iidsed puud, kes on enda embusse haaranud raudristid  ja -aiad. Motiivid on jäädvustanud peaaegu kümneaastase vahega kahe põlvkonna hobifotograafid, isa ja poeg Ants ja Raigo Tõnisalu.  Veetorn on avatud kolmapäevast pühapäevani kella 10–17 septembri lõpuni.

Kõpu Peetri kiriku rõdusaalis Jaanus Siimu fotonäitus Suure-Jaani muusikafestivalist, pööningusaalis Mall Vesilo ja Merike Saaremetsa tekstiilinäitus. Näitusele ja torni pääseb ürituste ajal ja etteteatamisel. 

Viljandi muuseumis on 16. novembrini koostöönäitus Eesti ajaloomuuseumiga «Päris ja prii: 200 aastat talurahva vabastamisest Liivimaal, 150 aastat esimesest laulupeost» ja stendinäitus Mulgimaa ajaloost. Tel 433 3316. Laidoneri plats 10.

Kondase keskuses on avatud näitus Edgar Valteri varasest maaliloomingust. Püsinäitusel maalikunstniku ja kooliõpetaja Paul Kondase (1900–1985) maalid, mis kuuluvad Viljandi muuseumi kogusse. Tel 433 3968. Pikk tänav 8, Viljandi.

Heimtali muuseumis on jõulukuu lõpuni näitus «Kahlajad ja värvulised». Muuseum on avatud teisipäevast laupäevani kella 9–17.

Viljandi spordihoone fuajees 13. oktoobrini Viljandi fotoringi fotosein «Vol 37». Oma töödega on vaatajate ees: Reelika Vološtšuk, Eeva Vitsut, Ade Aasmäe, Kairi Roomet, Külli Järvis, Ester Karm, Inga Teder, Marge Tammesalu, Madis-Siim Kull, Sergei Rodiukov, Kuuno Kuusik ja Meelis Heli. Valikud tegi Õie Pak.

Uku keskuses 13. oktoobrini Viljandi fotoringi «Urbaniseerumine». Oma töödega on vaatajate ees:   Eeva Vitsut, Berit Sarap, Annabel Sõlg, Kairi Roomet, Külli Järvis, Inga Teder, Marge Tammesalu, Õie Pak, Gen-Horret Rand, Madis-Siim Kull, Sergei Rodiukov, Kuuno Kuusik ja Meelis Heli.  Valikud tegi Maris Tomba.

 Viljandimaa hoolekandekeskuses 31. oktoobrini Viljandi fotoringi «Lilleaed». Oma töödega on vaatajate ees: Kaja Tammesalu, Õie Pak, Siim Luhtoja, Georg Tamul, Raul Kukk, Madis-Siim Kull ja Meelis Heli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles