Aseri sõdib endiselt saastega

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Kevadel teatati Aseris merre voolavast masuudist. Nüüd on Aseri Sadam välja kuulutanud hanke, et hakata eemaldama jääkreostust. Peaaegu kogu mahus rahastab likvideerimise esimest etappi riik.
Kevadel teatati Aseris merre voolavast masuudist. Nüüd on Aseri Sadam välja kuulutanud hanke, et hakata eemaldama jääkreostust. Peaaegu kogu mahus rahastab likvideerimise esimest etappi riik. Foto: Vladislav Musakko

Aserilaste meeli hoiab ikka ärevil reostus, mis tekkis masuudilekke tagajärjel Aseri tellisetehase vanadest mahutitest. Seni on maaomanik OÜ Aseri Sadam probleemiga tegelenud tasapisi, nüüd on toetust saadud ja hange välja kuulutatud.

OÜ Aseri Sadam kuulutas hanke, et kõrvaldada Aseris Mere tänav 17 kinnistult jääkreostus. Osaühingu juhatuse liige Gaido Kentem ütles, et tööd tehakse etapi kaupa.

“Hankega otsime esimese etapi tööde tegijat,” täpsustas Kentem. Esimeses etapis koostatakse projekt, et kaotada maaaluse mahutipargi reostus. Teises kõrvaldataks maaaluse mahutipargi ümbruses reostunud pinnas ning kolmandas puhastataks estakaadi ja kunagiste maapealsete mahutite vaheline reostunud ala. Saastunud pinnas kaevatakse välja ja puhastatakse ning seda kasutatakse tagasitäitena samal alal. Seejärel taastatakse looduslähedane olukord.

Esimese etapi tööde maksumus on 441 000 eurot, neid toetab suuresti riik keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) kaudu, kes käib välja 400 000 eurot. Aseri Sadam loodab KIK-i rahalist tuge ka järgmiste etappide puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles