Kaks ehitist pürib preemiale

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Park Hotell Viljandi interjöör.
Park Hotell Viljandi interjöör. Foto: Marko Saarm

Tänavuste arhitektuuripreemiate nominentide seas on Suure-Jaani tervisekoda ja Park Hotel Viljandi. Mõlemad kandideerivad nii sisearhitektide liidu kui Kultuurkapitali arhitektuuri sihtkapitali aastapreemia arvestuses.

Park Hotel Viljandi arhitektuurilahenduse autor on KAOS Arhitektide meeskond koosseisus Margit Argus, Margit Aule, Kalju Kisand ja Kaiko Kerdmann. Nagu on kirjas arhitektuuribüroo kodulehel, on hotelli sisearhitektuuris ühendatud uus ja vana: modernistlikule sekundeerib juugendlikke meeleolusid otsekui vihjena õhustikule, mis võis seal hõljuda 1910. aastal, mil maja valmis.

Suure-Jaani tervisekoja kujundusega töötas osaühingu Arhitekt Must meeskond koosseisus Mari Rass, Alvin Järving, Ott Alver, Kaidi Põder, Katrin Vilberg, Gert Guriev, Liina-Liis Pihu ja Märten Peterson. Sisekujunduse autorid on Riin Kärema, Kerli Lepp ja Mari Põld osaühingus Kuup Disain ning see on inspireeritud Soomaa viiendast aastaajast ehk üleujutusest.

Arhitektuuripreemiate määramiseks esitati tänavu ligi 200 ettepanekut, mis on läbi aegade suurim kandidaatide arv.

Laureaadid kuulutatakse välja Eesti arhitektide liidu, sisearhitektide liidu, maastikuarhitektide liidu ja Kultuurkapitali arhitektuuri sihtkapitali ühisel auhinnatseremoonial 6. detsembril Tartus Kammivabrikus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles