Põhja-Sakala vald ootab hariduspreemia kandidaate

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Mullu pälvis Põhja-Sakala valla aastate õpetaja tiitli Võhma kooli endine pikaaegne direktor ja õpetaja Tiiu Nõmm.
Mullu pälvis Põhja-Sakala valla aastate õpetaja tiitli Võhma kooli endine pikaaegne direktor ja õpetaja Tiiu Nõmm. Foto: Leili Kuusk

Põhja-Sakala vallavalitsus annab oktoobri alguses välja hariduspreemiad, mille saajate selgitamiseks ootab praegu ettepanekuid.

Põhja-Sakala vallavalitsuse kultuurispetsialist Evelyn Härm ütles, et nende preemiatega soovib vald tähtsustada õpetaja rolli.

«Tahame tuua esile valla haridusasutusi, pedagoogilisi töötajaid ja isikuid, kelle töö ja eeskuju on oluliselt kaasa aidanud noorte kujunemisele mitmekülgselt arenenud isiksusteks ning kelle tegevus on positiivselt mõjutanud Põhja-Sakala valla hariduselu,» märkis ta.

Kandidaate otsitakse kuues kategoorias: aastate õpetaja ehk õpetaja elutöö preemia, hariduse aastapreemia, aasta alusharidusõpetaja, aasta õpetaja, aasta huviharidustöötaja ja aasta noorsootöötaja. Aastate õpetajat tunnustab vald tuhande euroga ning teisi kahesaja euroga.

«Aastate õpetaja preemia soovime anda isikule, kes on aastate jooksul saavutanud väljapaistvaid töötulemusi valla, maakonna või üleriigilisel tasandil,» selgitas Härm.

Hariduse aastapreemia saab füüsiline või juriidiline isik, vallavalitsuse hallatav asutus või ühendus, kes on eelmise õppeaasta jooksul oma tegevusega saavutanud haridusvaldkonnas silmapaistvaid ja vallale suure tähtsusega tulemusi.

Aasta alushariduse õpetaja, aasta õpetaja, aasta huviharidustöötaja ning aasta noorsootöötaja preemia antakse inimesele, kes on eelmisel õppeaastal saavutanud väljapaistvaid töötulemusi valla, maakonna või üleriigilisel tasandil.

Põhja-Sakala vallavalitsus ootab taotlusi hariduspreemiate määramiseks e-posti või tavaposti teel 5. septembriks. Härm lisas, et preemiad antakse kätte õpetajate päevale pühendatud pidulikul vastuvõtul 4. oktoobril.

Tunamullu sügisel loodud Põhja-Sakala vald annab hariduspreemiaid välja teist aastat ning Härmi sõnul on plaanis varasema Suure-Jaani valla traditsiooniga jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles