Rongi­sõitjate arv on Viljandis kasvanud

Alice Lokk
, reporter
Copy
Tallinna ja Viljandi vahel on rongiga sõitjate arv kasvanud poole võrra.
Tallinna ja Viljandi vahel on rongiga sõitjate arv kasvanud poole võrra. Foto: Gerthrud Grents

​Juulis kasvas Elroni rongidega sõitjate arv üheksa protsenti. Kõige enam on rongisõidu populaarsus kasvanud Viljandi, Tartu ja Narva ekspressliinidel. 

Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo ütles, et eelmise aastaga võrreldes tehti juulis üle 50 000 sõidu rohkem. «Meie rongidega sõideti 664 000 korral. Seejuures on sõitjate arv kasvanud enamikul liinidel,» lausus ta.

Ronnie Kongo ütles, et Tallinna ja Viljandi vahel on sõitjate arv sel aastal kasvanud enam kui poole võrra. «Konkreetselt Viljandimaal on kasv olnud väiksem – juulis näiteks 10 protsenti.»

Eelmise aasta detsembrist hakkas pealinna ja Viljandi vahel sõitma eks­pressliin: kummaski suunas üks rong, mis läbib vahemaa tunni ja 54 minutiga. Kongo ütles, et uute väljumiste lisamine toob alati mingil hulgal sõitjaid juurde ning osa tuleb teistelt väljumistelt. «On raske öelda, milline see proportsioon täpselt on ehk kui palju on kõigist Viljandi ekspressliini kasutajatest uusi sõitjaid,» nentis müügi- ja arendusjuht.

Augustist tõstis Elron rongipiletite hindu keskmiselt viie protsendi võrra ning andis siis teada, et nõudlusest tulenevalt võib mõnel päeval hind kõrgem olla kõigil ekspressliinidel. Ronnie Kongo märkis, et Viljandi liinil seda veel rakendatud ei ole. «Soovime enne vaadata, milline on augusti alguses tehtud hindade korrigeerimise mõju sõitjate arvule.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles